• Nyaki gerinctől fáj a fejem és szédülök

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy gyakran fáj a fejem és szédülök, ezért elküldtek nyaki gerinc röntgenre, amelyről a lelet a következő: A lordosis kiegyenesedett. Az V-VI. i-v. rés szűkebb, ebben a magasságban uncovertebralis arthrosis is látható. Nyaki borda nincs. A csigolyák szerkezete, mésztartalma megtartott. Kérem segítsen megérteni a leletet! Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a nyaki röntgen témában

        Tisztelt Kérdező! A leletben leírt eltérések magyarul a következőket jelentik: A nyaki gerinc élettani, előre domború görbülete kiegyenesedett. Az 5-6. nyakcsigolya közötti rés - valószínűleg a közöttük lévő porckorong károsodása miatt - szűkebb . Ebben a magasságban a csigolyatestek hátsó-felső peremein oldalt túlterheléses eredetű, degeneratív eltérések láthatók - ezt jelenti az uncovertebralis arthrosis - amit a fenti peremek megnyúlása, a rajtuk kialakuló mészfelrakódások szoktak jelezni. A többi megállapítás nem tartalmaz kóros eltérést. A leírás összességében mérsékelt fokú eltéréseket jelent.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 20., 15:34; Megválaszolva: 2011. december 22., 21:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés