• Mozgásszervi betegségek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Röntgenfelvételek készültek,szeretném tudni,hogy mit jelentenek? Lumbalis csigolyákon permszéli felrakodások.Az L 3-4 és 5-S 1 között a rés mérs. beszükült Csípő a-p felvétele: Mk.oldalon az izületi rés beszűkült.A vápa sclerotikus,a vápatető kissé megynyúlt. Jobb oldalon intertrochanterikusan 30 mm nagyságu inhomogén meszesedés van. Mk. térd:az eminentiak kihegyezettek,az izületi rés medialisan beszükült Válaszát előre is köszönöm! Söröliné L Anna Az utóbbi időben elviselhetetlen fájdalmam van a csípőmben,végtagjaimban

        Dr. Laki András válasza a gerinc röntgen témában

        A leírás szerint az ágyéki gerincen a két alsó csigolya közti rések szűkebbek, ezt valószínűleg porckorong kopás okozhatja. Az ágyéki csigolyák peremein lévő (meszes) felrakódások ennek illetve a túlterheléses állapotnak a következményei. A csípőízületek réseinek beszűkülése és a többi, a vápát illető elváltozás is porckopástól eredő, degeneratív elváltozások. A 30 mm-es inhomogén meszesedés a combcsontban a kis- és nagytompornak is nevezett kiemelkedések között van leírva. Erről látatlanban nem lehet véleményt mondani, többféle elváltozás is szóba jöhet. A térdízületi eltérések a fentiekhez hasonlóak. A porckopásos, degeneratív elváltozásokon kívül lehet, hogy más betegség, leginkább gyulladásos folyamat is fennáll; a panaszaira tekintettel forduljon reumatológushoz.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 23., 11:11; Megválaszolva: 2011. november 24., 21:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Egy hete HIFU - fókuszált ultrahang - arckezelésen vettem részt, ami után részletes leírást kaptam az utána lévő időszak "ellenjavallatairól" úgy mint szolárium, szauna, napozás stb. Sajnos időközben szükséges lett...
        Tisztelt Hölgyem/Uram, Az egyik ismerősömnek hamarosan izotópos vizsgálaton kell részt vennie, a nap későbbi részèben találkoznunk kellene, azonban úgy néz ki, (3-4 hetes) kismama vagyok, és több helyen hallottam, hogy ilyenkor nem ajánlott...
        Kedves Doktor Úr! A komplex mammográfián a következő leletet kaptam. Fizikális vizsgálat: A bőr ép. A hónaljárkokvan kóros nyirokcsomó nem tapintható. Az emlőbimbokból valadék nem ürül. Röntgen: A jobb emlőről kiegészítő lat- lat...
        Rendszeresen, évente járok mammográfiára illetve mell ultrahangra. A mostani vizsgálat eredménye : jobb mell 8mm mikromész. Nagyon megijedtem. A doktornő mr vizsgálatot javasolt. Amúgy is nagyon pánikos típus vagxok. Most mi lesz?

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés