• Epilepszia, szívhalál, oxigénhiányos állapot

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt WEBbeteg/Vezető szakértő! Mivel a kérdésem nem éppen szokványos, és több szakterületet is érint, ezért kénytelen vagyok e kérdésen belül több kérdést is feltenni, amennyiben ez lehetséges, tekintve a témakör súlyosságát. Megértésüket köszönöm! A kérdésem a következő: 1. Ha egy újonnan kialakult aura epilepsziás beteg mentővel kórházba kerül, akkor indokolt-e a beteg intenzív, vagy legalább subintenzív osztályra való elhelyezése, tekintve hogy a vizsgálatok alatt többször is kialakult egy-egy gyengébb lefolyású roham, amit később a beadott nyugtató/fájdalom csillapító enyhített, továbbá ha magasvérnyomás betegség is diagnosztizálva van a betegnél? Avagy megfordítva a kérdést: ha a beteget egy olyan kórteremben helyezik el, ahol rajta kívül nincs más "tudatánál" lévő beteg (neurológia osztály, erősen benyugtatózott, lekötözött, pelenkában lévő betegekről lévén szó) és a beteg az éjszaka folyamán vagy kora reggel életét veszti, és a reggel 5 órai vizitnél - a zárójelentésben fogalmazottak szerint - "veszik észre", hogy a beteg már nem lélegzik, majd áttolják a - már leállt légzéssél/keringéssel diagnosztizált - beteget az intenzív osztályra, ahol 8-10 perces reanimáció után feladják a beteg életének megmentésért folytatott harcot, ilyen esetben indokolt lett volna-e a beteg intenzív osztályra való felvétele már akkor, amikor bekerült a kórházba és megállapították a betegséget? Boncjegyzőkönyv szerint a halál oka: hirtelen szívhalál (a szív oxigényhiányos állapotba került) Aminek az előzménye a magasvérnyomás betegség. A kérdés további része persze jogi jellegű. 2. Bevett szokás-e az a kórházakban, hogyha egy beteget egy kórteremben elhelyznek, aki az éjszaka folyamán életét veszti (tekintve, hogy senkisem néz/vigyáz rá), majd a reggeli vizitnél "veszik észre", hogy elhunyt? És ezek után a kórházat/személyzetet semmilyen felelősség nem terheli? Válaszait előre is köszönöm! Tisztelettel! GJ

        Dr. Árki Ildikó válasza a haláleset témában

        Tisztelt Kérdező! Kérdéseit az eset kivizsgálása által lehet megválaszolni. Ha kétségei merülnek fel az ellátással kapcsolatban a betegjogi képviselőhöz fordulhat segítségért. Tisztelettel.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2015. január 14., 21:09; Megválaszolva: 2015. január 26., 20:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! A szomszéd kisfiu miatt kerestem meg Önt! A kisfiu 21 honapos és még tápszert eszik egyszerre kb 50-100 ml ( rendes ételt soha nem eszik és nem is evett még soha) 4 foga van melyek szabálytalanok! Alig van súlya kb 7kg, a szemei a...
        Tisztelt Doktornő! Szeretném megtudakolni, hogy jár-e nekem az adókedvezmény (visszamenőlegesen is)veleszületett kis lábujj hiányára! Voltam röntgenen ahol kimutatták a lábujj hiányát.Ortopéd szakorvos küldött el és ennek alapján fog...
        Üdvözletem! Szeretném megtudni, hogy a dystopiás vese fogyatékosságnak számít -e, ha igen, akkor ez után jár-e a fogyatékossági többletpont. Hol kell erről az igazolást beszereznem? Válaszukat előre is köszönöm.
        Üdvözlöm! Létezik ez az adókedvezmény? Várom Kedves válaszukat! Üdvözlettel, Anna Lisztes gluténmentes élelmiszerek (kenyér, sütemény stb.) jóval drágábbak köznapi társaiknál, ezért a szigorú diéta betartása anyagilag...
        Tisztelettel köszöntöm. 2000 óta vagyok a szememmel leszázalékolva nagyfokú rövidlátás mindkét szemen -24 es lencséket hordok, de van szemüvegem is a jobb szem gyakorlatilag vak Fuchs foltnak köszönhetően mindkét szemen zöld hályog van, kb...
        Tisztelt Dr.Varga Antal úr. Véglegesen százalékoltak le, "C2", egészségi állapot 41%, ebből adódik, hogy 59% a betegségi állapot. Munkahelyem van, de mivel a régi munkámat betegségem miatt, már nem tudom ellátni, ezért az egy éves...