• Orvos válaszol: Hematológiai megbetegedések

        Hematológiai megbetegedések
        Összes kérdés a(z) Hematológiai megbetegedések témában Gyakori kérdések a(z) Hematológiai megbetegedések témában
      • Labor értékek

        2020-06-25 18:05
        Tisztelt Dr. Nő! Labor értékben szeretném kérni a véleményét. Vörösvérsejtszám: 3.7 Hemoglobin:119 Hematokrit: 0.36 LYMPH:21.9 EO:7.8 Vvt:54 Karbamid: 26.6 Kreatinin: 185 eGfr: 32 Kálium : 5.6 Alkalikus foszfát: 234 24 h vizelet: 3500 ml, vizelet...

        Autoimmun betegséggel élve

        2020-06-24 12:13
        Kedves doktornő! 2018ban diagnosztizáltak nálam autoimmun pajzsmirigy alulműködést, 2019ben B12 hiányt. Azóta kapom injekció formában a B12 vitamint minden hónapban, a vérkepem azonban csak részben jött rendbe:MCV normál tartományban (89 fl), B12 normál...

        Myeloma

        2020-06-23 12:51
        Tiszrelt Doktornő! Az idei év elején megcsúsztam és azóta a bal combom fájt ,ezért elmentem ortopédiára ahonnan továbbküldtek mivel csontléziót igazolt a röntgen. Csontbiopsziából kiderűlt,hogy myeloma multiplex. A leleteim teljesen jók ,nincs semmi tünet...

        Mi lehet?

        2020-06-15 20:30
        Üdvözlöm! A problémám a következő. Körülbelül 1 éve vettem észre a jobb fülem alatt egy megnagyobbodott nyirokcsomót ami nem fájt. Elmentem háziorvoshoz és azt mondta semmi vészes nem lehet komoly bajom majd elmúlik. Másfél hónap után visszamentem mert nem...

        tartós hátfájdalom

        2020-06-11 16:49
        Kedves Doktornő! 4 hónapja fennáló hátközepi fájdalmam van, mellkasba kisugárzik, oldalra bordák felé is. Időnként változó mértékű légszomj és nyelőcső égő érzés, mellkasi nyomás és gombócérzés. Reggelenete sárgás köpetürítés. Láz nem volt....

        A leukémia kizárható?

        2020-06-11 14:27
        Tisztelt Doktornő! Az utóbbi időben már egyszer írtam magának, leukémiától való félelmem miatt. Szegycsont érzékenység és gyakori enyhe fogínyvérzés miatt. A szegycsont érzékenység szerencsére már elmúlt és a fog íny vérzésem se annyira gyakorin és...

        Bevérzések a lábon 2

        2020-06-09 03:23
        Kedves doktornő, Én írtam az előző kérdésben, hogy kisebb purpurák szoktak megjelenni a lábamon. De ahogy írtam ez legalább 2 éve így van. Régen sokat pánikoltam emiatt, hogy biztos leukémiám van és attól van, azért félévente csináltattam vérképet, és...

        Bevérzések a lábon

        2020-06-08 10:37
        Kedves doktornő, Elég gyakran előfordul velem, hogy néhány purpura megjelenik a lábamon ami általában az alsó combom térd körüli részére lokalizálódik. Néhány miliméteresek és nincs tele vele a lábam, kb. 5-6 darab. Azt olvastam, hogy véralvadási...

        Érdemes Leukémia miatt aggódnom?

        2020-05-27 18:52
        Tisztelt Doktor Nő! Az utóbbi napokban észre vettem, hogy érintésre pontosabban inkább végig simításra egy ponton fáj a szegycsontom (nagyjából a közepe és teteje közötti kiálló résznél). Először nem foglalkoztam vele különösebben, viszont később...

        Megnagyobbodott nyirokcsomó a nyakon

        2020-05-26 10:56
        Kedves Doktornő/Doktor Úr, Azért kérem segítségüket, mert 2-2.5 hete a nyakam jobb oldalán észrevettem egy csomót (megnagyobbodott nyirokcsomót), melynek a mérete a két hét alatt nem csökkent. Akut tüneteim - láz, nátha, köhögés, orrdugulás, stb. -...

        CML, Covid 19

        2020-05-19 16:10
        Kedves Doktornő! Többször kértem már tanácsot Öntől, amit ezúton is köszönök. 2011-ben diagnosztizáltak CML-el, 7,5 évig szedtem imatinibet, 2018. novemberében hagytam el a gyógyszert. Jelenleg is 0,000% a PCR értékem. Most viszont tanácstalan vagyok...

        Laborlelet - Vérkép

        2020-04-29 18:42
        Kedves Doktornő! Egészséges életmódot folytató, normál testsúlyú,rendszeresen sportoló (súlyzózás, futás), nem dohányzó, 33 éves férfi vagyok. Sport kapcsán nem élek semmilyen teljesítményfokozóval, kizárólag fehérjeport és multivitamint fogyasztok....

        vérkép elemzése

        2020-04-29 17:59
        Tisztelt Doktornő, Vérképben a következő eltérések ,és eredmények voltak,mennyi problémás ez. vvt: 6,38, hemoglobin:190 hematokrit: 56,1% mcv :87,9 mch:30 rdw-sd:43 trombocita:436 bilirubin...

        Labor eredmény - neutrophil%

        2020-04-25 21:54
        Kedves Doktornő/Doktor Úr, Szeretném segítségüket kérni labor eredményem kiértékelésében - úgy látom, hogy minden érték a normál intervallumba esik, egy kivételével. A neutrophil% alacsonyabb, mint a normál érték. Kérdésem, hogy jelezhet-e ez valamilyen...

        Megnagyobbodott lép

        2020-04-25 09:25
        Tisztelt Doktornő! Márciusban egy feltehetőleg vírusos, elhúzódó, hányós megbetegedésem következtében a hasi UH megnagyobbodott lépet mutatott (UH leleten az áll, hogy: a lép szabályos echoszerkezetű, hilusi átmérője 5 cm, legnagyobb haránt átmérője kb....

        Magasabb Ferritin szint

        2020-04-23 11:51
        Tisztelt Doktornő! Szeretném kérni a tanácsát férjem labor eredménnyemmel kapcsolatban. Ferritin szint + 361 (20-250) Nem tudom ezen eltéréseknek van e jelentőségük de megírom: Neutrofil granulocita - 44,6 (50-70) Limfocita + 43,5 (25-40) Monicita + 10,6...

        Laboreredmény

        2020-04-13 19:49
        Tisztelt Doktornő! 5 hete küszködöm “ugató”, kruppos-jellegű köhögéssel, mely kezdetben száraz, illetve később produktív volt, mostanra ismét származnak mondanám! Egyéb tünetem, láz, nehézlégzés, mellkasi fájdalmam nem volt! Háziorvosi javaslatra...

        Labor eredmeny

        2020-04-10 11:03
        Tisztel Doktor Úr/Nő Olyan problèmával fordulnek Onhoz, hogy a verkepem kissè aggaszt. 6 honapja szultem. Mar akkor is keves volt a vasam, a hemoglobin, hematokrit es a vorosversejt is. Akkor nem aggodtam mivel tudom a terhesseg velejaroja illetve alltalaban eletem...

        Limfocita magas, neutrofil, abs neutrofil alacsony

        2020-03-13 14:31
        Most kaptam kézhez az éves laborom eredményét. Ahol eltérés van: WBC 3,02 G/L Tartomány 4,20 - 10,80 Neutrofil 39,9 % Tartomány 40,0- 74,0 Limfocita 49,1 % Tartomány 19,0-39,0 abs. neutrofil 1,20 G/l Tartomány 1,68-8,00 abs bazofil 0,03 G/l Tartomány...

        Trombózis és combnyaktörés

        2020-03-10 12:25
        Tisztelt Főorvosnő! Miért növekedhet a trombózisveszély terhesség idején? című cikkében olvasott információval kapcsolatban szeretnék egy kicsit bővebben kifejtett választ kérni az anatómiai okokat illetően. „A leggyakrabban a bal alsó végtag érintett...
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!