Orvos válaszol: Hematológiai megbetegedések

Hematológiai megbetegedések
Összes kérdés a(z) Hematológiai megbetegedések témában Gyakori kérdések a(z) Hematológiai megbetegedések témában

Policitemia

2022-03-09 22:54:46

Kedves Doktornő! A problémám kb. 1 hónapja kezdődött, mikor több nyirokcsomó is megduzzadt a nyakamon. Nyaki UH alapján a méretük csökken, a radiológus orvos szerint gyulladásos folyamat következményei. Kb 2 hete csináltattam egy vérképet, amiben a...

Hemokultúra vizsgálat

2022-03-09 12:31:21

Kedves Dr Ujj Zsófia Ágnes! Élettársam nevében írok Önnek, aki nem beszél magyarul. A cikkében olvastam a hemokultúra vizsgálat lehetőségéről. Rengeteg labort és klinikát kerestem meg és ezt a vizsgálatot nem végzik sehol és ami a legmeglepőbb, nem is...

Magvas vörösvértest

2022-03-08 23:38:26

Tiszelt Doktornő! Február 2-án pozitív Covid tesztet produkáltam. Viszonylag enyhe tünetekkel, kb 1 órás lázzal, majd túl alacsony testhőmérséklettel (35 fok körül) , 13 napig voltam pozitív. A fáradékonyság maradt a betegségből. Március 3-án post Covid...

Vérlelet értékekben eltérés

2022-02-24 19:43:01

Kedves Doktornő! Olvastam, hogy nincs távdiagnosztikai szolgáltatás, de nekem az iránymutatás is nagy segítséget jelentene. A mai napon (02.24) megkaptam a vérleletem eredményét, amiben a következő eltérések találhatóak: Neutrofil granulocita %: 73,9 (50,0...

Vércsoport

2022-02-22 08:03:59

Üdvözlöm A tanácsát szeretném kérni, a minap el kellet menjek az üzemorvoshoz mert új munkahelyem van, az orvos rákérdezett hogy tudom-e a vercsoportomat és mondtam hogy B rh pozitív amire azt mondta hogy húha az elég rossz. Kérdeztem miért és azt mondta...

MTHFR génmutáció

2022-02-15 11:54:12

Tisztelt Doktornő! A kérdésem az lenne, hogy feltetethetek-e Miréna spirált (csak progreszteron tartalmú) , mivel MTHFR homozigota génmutációt állapítottak meg nálam. Illetve 2-es típusú cukorbeteg vagyok. Válaszát előre is köszönöm!

Nyakszirti nyikorcsomó

2022-02-14 19:18:37

Üdv. Doktor Nő Napokba vettem észre hogy nyakszírtnél tapintható egy pici nyirokcsomó jobb oldalt. Ez mely területvéget jöhet ki? kb: 2 hete Covidos lettem enyhe tünetekkel. Orrfolyás, Száraz köhögés. Amire ACC 200 javasolt házi orvos. 7. nap után negatív...

Lupus antikoaguláns

2022-02-11 16:42:46

Tisztelt Doktornő! Lupus antikoaguláns tesztet csináltattam, az eredmény a következő. INR LA 1,62 + Referencia érték 0,85-1,50 Lupus érzékeny aPTI 45,3 sec + Referencia érték 34,4-40,4 Lupus antikoaguláns (LA1) 39,77 Referencia érték

Májenzim emelkedett értékek

2022-02-06 08:47:17

Tisztelt Doktornő! Magasvérnyomáos betegség miatt évente egyszer a háziorvos elküld laborba. A csatolt eredmény rossz lett. Magasvérnyomás miatt szedek gyógyszert, nebilet 5mg,coverex 2,5/10mg reggel, tenaxum 1mg délben, lercaton 10mg este. A vérnyomásom rendben...

Genetikai hajlam trombózis után

2022-01-29 15:04:09

Jó Napot Kívánok! Először is egy kis útmutató! 2019. 12. 03-án kórházba kerültem mélyvénás trombózissal. Ezután genetikai hajlam vérvizsgálatot kértek, ami meg is lett csinálva. A hematológusom azt mondta nincs szó genetikáról. A háziorvosom pedig...

CLL-es beteg kezelése

2022-01-29 09:50:16

Tisztelt Doktornő! 2018. januárjában krónikus lymphocytas leukaemiat diagnosztizáltak nálam. A januári laboreredményeim szerint a perifériás vérben a fehérvérsejtszám 18, 15 G/L, lymhphocyta 55%, monocita 5%. Perif. flowcytometriai vélemény: B-CLL, 37 %...

Hasi ultrahang

2022-01-28 14:37:37

Tisztelt Doktornő! Kb 1 hónapja írtam levelet Önnek, hogy lezajlott nálam egy pajzsmirigy gyulladás, ami teljesen felborította a vérképem és hogy utána minden érték helyre állt, kivéve a GPT-t, ami 68 volt. Ön azt javasolta, hogy menjek el egy hasi ultrahang...

Vérkép eredmények

2022-01-28 10:22:59

Tisztelt Dr. Ujj Zsófia Ágnes! Legutóbb írtam önnek azzal kapcsolatban, hogy vérvételen említették, hogy "sűrű a vérem állaga". Tudom, hogy ilyen nem létezik azonban az utóbbi 3 vérvételem eredményei aggasztanak. 2021.10.05: hemoglobin: 155, hematokrit:...

Hepatitisz B bizonytalan lelet

2022-01-26 20:54:58

Kedves Doktornő! Egy véradás alkalmával kiszűrtek, és nem adhatok a továbbiakban vért fertőző májgyulladás okán. Mutattak a következő alkalommal egy „Lelet”-et, mely „Fertőzőmájgyulladás B vírus (HBV) vizsgálati eredmény, a véradás...

Vérvételkor sűrű vér

2022-01-24 20:59:47

Tisztelt Dr. Ujj Zsófia Ágnes! Korábban ételintolerancia vizsgálathoz ujjbegyből magamnak vettem le vért kora reggel, ezt megelőzően viszont nem ittam egy kortyot sem. A vérem nagyon sűrű, szinte "nyúlós, tapadós" volt, elég nehezen tudtam az...

Alacsony fehérvérsejt, Vas és

2022-01-21 20:09:18

Tisztelt Doktornő! Fiam 15-17 éves korában több betegségen ment keresztül (alacsony fehérvérsejtszám, strafirococcus aerus okozta csontvelőgyulladás - inftravénesan kapott 10 napig Vancomycin-t, utána 4 hétig szájon át antibiotikumot) ; majd macskakaparás...

D-dimer érték

2022-01-20 14:18:25

Tisztelt Doktornő! A referenciatartomány felső határát közelítő D-dimer érték aggodalomra adhat okot? D-dimer 0,460 mg/L (referenciatartomány: 0,000 - 0,550) Pfizer vakcina felvétele után kb. egy hónappal készült a laborvizsgálat. Érdemes kontroll...

Véralvadás probléma.

2022-01-12 14:00:12

Üdvözlöm Tisztelt Dr Nő! Véralvadási problemám van, egy pár éve derült ki. Leiden: heterozygota pozitív. Elkaptam a covidot novemberben, 20 napig szúrtam magam clexane injekcióval. Szeretnék visszamenni dolgozni ápolónő vagyok, de sajnos követelik az...

Post covid

2022-01-11 20:30:21

Tisztelt Doktor Nő! A lányunk sportolóként 2021 márciusban kapta el a covidot. 4 hónapig súlyos ízületi fájdalmai voltak, szinte fel kelni sem tudott. A 3.hónapban a lába elszíneződését és fájdalmát tapasztaltuk. Szinte csak botorkált annyira fájt neki. A...

Heterozigóta

2022-01-09 20:42:11

Tisztelt Doktornő! Meddőségi kivizsgáláson veszünk részt korai vetélés miatt, amin már kiderült inzulinrezisztencia és magas prolaktin szint, viszont a trombózis panelen ez áll: prothrombin g20210a allél heterozigóta A nőgyógyászom azt kérte kérdezzek...