Allergia gyógyszer

Kedves Dr. Nő! 27 éves férfi vagyok! Nem dohányzom nem iszom alkoholt nem kávézom. Ismert betegségeim: Hyperprolactinemia, allergiás asztma és spondylarthrosis anulus fibrosus szakadással, hernia disci Szedett Gyogyszerek: lendin 20 mg, negyed bromocriptin, symbicort (általában reggel 1) alkalmanként savlekötő, e vitamin. Felirattam magamnak a Tamalis 10 mg-ot mert azt mondták ez újjabb antihisztamin és a Lendint eléggé régóta szedem. (még nem váltottam ki) a betegtájékoztatót elolvastam ott ez nem szerepel azonban a wikipédia a hatóanyagára "A rupatadin egy második generációs antihisztamin és vérlemezke-aktiváló faktor antagonista, amelyet allergiák kezelésére használnak" adta ki.Ez most elbizonytalanított, hogy bevegyem-e. Kissé félek, hogy vérrögöt okozhat vagy trombózist kapok tőle ezért is Önt kérdezem meg ezzel kapcsolatban. Bár nem tudom mit jelent pontosan, hogy vérlemezke -aktiváló faktor antagonista. Mit jelent ez pontosan? Jelent valamilyen kockázatot a szedése vagy szedhetem Ön szerint nyugodtan? Nem lesz tőle trombózisom vagy véralvadási zavarom? Nagyon köszönöm a válaszát.

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza lendin témában

Kedves Kérdező!

Beveheti, ezek nyilván nem okoznak trombózist, ne aggódjon!

Kérdés: 2022. július 26., 13:20 ;Megválaszolva: 2022. július 28., 08:58
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Kék folt a lábszáron
Magvas vvt
Magasabb értékek
Magas vasszint
Kedves Doktornő! 16 éves lányom vasértékei miatt aggódom. Erős hajhullása miatt csináltattunk vérképet (ismét) , és mivel a család mindkét ága...
Trombozis panell kiertekelese
Kedves Doktorno. 37 eves koromban korai menopauzat diagnosztizaltak nalam. Trisequens tablettat szedtem evekig akkori nogyogyaszom javaslatara. 2020...