Post covid

Tisztelt Doktor Nő! A lányunk sportolóként 2021 márciusban kapta el a covidot. 4 hónapig súlyos ízületi fájdalmai voltak, szinte fel kelni sem tudott. A 3.hónapban a lába elszíneződését és fájdalmát tapasztaltuk. Szinte csak botorkált annyira fájt neki. A magas d-dimer értékei alapján a gyerekkórházba utalták,majd másnap az értékek vissza csökkentek normál értékre. Trental infúziós kúrát kezdtek el a kórházban és akkor javult akkorát a lába, hogy tudott normálisan járni. Itt állapították meg, hogy hideg agglutinin jelenség áll fent nála. Innentől kezdve immunológiai kontrollra járunk. Sajnos a láb elszíneződés és fájdalom rosszabbodott, iskolába sem megy pár napja, mert 10 perces állás után elszíneződik és annyira elgyengül és fáj, hogy le kell ülnie. Alagút szindrómát is megállapítottak a két csuklójában és a jobb könyökben (műtétek alatt vagyunk) A szag és ízérzékelés olyan szinten rossz, hogy tápláló étkezése nincs, nutridrinket itatunk vele. A mai napig nagyon fáradékony. A mai napig szedi a trentalt és többféle vitamint. Szeretném ha véleményt mondana a lábáról. Az immunologiára pentoxyphyllin hatóanyagú infúziós kezelésre hívták vissza,de mást érdemben nem tudtak. Illetve, hogy vmi gyógyszeres kezeléssel lehetne - e enyhíteni ezt az állapotot? Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Babai Györgyné

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza Post covid panasz témában

Kedves Kérdező!

Sajnos post covid tüneteket uralják immunológiai eltérések. A fentieken kívül nehezen lehet tünetileg mást hozzátenni, a láb melegben tartása, esetleg milgamma (vény nélkül) próbálható meg.

Kérdés: 2022. január 11., 20:30; Megválaszolva: 2022. január 12., 08:05
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Magvas vvt
Emelkedett vas és...
Vas értékekkel probléma
Mthfr homozygota mutáció...
Tisztelt Doktornő úr! 37 éves édesanya vagyok, van egy 6 éves fiam és egy közel 4 éves lányom, két problémamentes várandósságból. Most harmadik...
Alkoholfogyasztás
Tisztet Doktornő! Nyirokcsomóval kapcsolatos utolsó kérdésemet szeretném feltenni Önnek. Kérem, nézze el nekem, elég erős félelem van bennem...