Post covid panaszokkal kapcsolatos kérdés

Tisztelt Doktor Nő! A lányunk sportolóként 2021 márciusban kapta el a covidot. 4 hónapig súlyos ízületi fájdalmai voltak, szinte fel kelni sem tudott. A 3.hónapban a lába elszíneződését és fájdalmát tapasztaltuk. Szinte csak botorkált annyira fájt neki. A magas d-dimer értékei alapján a gyerekkórházba utalták, majd másnap az értékek vissza csökkentek normál értékre. Trental infúziós kúrát kezdtek el a kórházban és akkor javult akkorát a lába, hogy tudott normálisan járni. Itt állapították meg, hogy hideg agglutinin jelenség áll fent nála. Innentől kezdve immunológiai kontrollra járunk. Sajnos a láb elszíneződés és fájdalom rosszabbodott, iskolába sem megy pár napja, mert 10 perces állás után elszíneződik és annyira elgyengül és fáj, hogy le kell ülnie. Alagút szindrómát is megállapítottak a két csuklójában és a jobb könyökben (műtétek alatt vagyunk) A szag és ízérzékelés olyan szinten rossz, hogy tápláló étkezése nincs, nutridrinket itatunk vele. A mai napig nagyon fáradékony. A mai napig szedi a trentalt és többféle vitamint. Szeretném ha véleményt mondana a lábáról. Az immunologiára pentoxyphyllin hatóanyagú infúziós kezelésre hívták vissza, de mást érdemben nem tudtak. Illetve, hogy vmi gyógyszeres kezeléssel lehetne - e enyhíteni ezt az állapotot? Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Babai Györgyné

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza Poszt-COVID témában

Kedves Kérdező! Sajnos post covid tüneteket uralják immunológiai eltérések. A fentieken kívül nehezen lehet tünetileg mást hozzátenni, a láb melegben tartása, esetleg milgamma (vény nélkül) próbálható meg.

Megválaszolva: 2022. január 12.

Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések

2 éves gyermek itp
Nyirokcsomó duzzanat, Hőemelkedés...
Emelkedett Anti-streptolizin O
Prothrombingén (G20210A) mutáció
Tisztelt Doktornő! 39 éves nő vagyok, átlagos/vékony testalkatú (177cm, 62kg) 3 éve, derült ki, hogy prothrombingén heterozigóta mutációm van. Trombózisom...
Trombózispanel vizsgálat terhesség...
Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Trombózispanel vizsgálatom eredményével kapcsolatban szeretném kérni szíves véleményét, mert őszintén szólva teljesen...
Labor eredmények: CRP, protombin, inr
Tisztelt Doktor nő! Műtétre készülök és a laboromban van egy két érték, ami aggaszt, INR 0.91 Protrombin idő 8.2 CRP 25.3 Immunkémia Anti-streptolizin O 435 Mi...