Transzferrin szaturáció

Kedves Doktornő! Azzal kérdéssel fordulok Önhöz, hogy egy hete készült labor eredményem szerint kiemelkedően magas a transzferrin szaturáció értéke.: 70.0% A 3 hónappal ezelőtti is magas volt egy picit a megengedettnél (42.0%) , de most nagyon megugrott. A vas értékem is magas 41.7 umol/l. A transzferrin jó. We értéke is magasabb kicsit: 21mm/h Vörösvértest szám: picit alacsony, 3,95T/L Valamint az MPV értékem picit magas: 11.0 fL A többi érték minden a helyén van. Érdeklődnék hogy mi lehet ennek az oka, mit tudok tenni annak érdekében hogy normalizálódjon a magasabb érték? Abbahagytam a C-vitamin szedését is, mert azt is szedtem és mondták hogy tegyem le mert vasmegkötő hatású.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza transzferrin témában

Kedves Kérdező!

Első körben gócot kell kizárni (hasi uh, mellkas rtg, nőgyógyászat, fogászat). Ha magas a vas, legyen ferritin szint is legközelebb. Ha az is magas és nincs háttere, vérvétel genetikai eltérés irányába (hemokromatózis).

Kérdés: 2021. június 18., 12:02; Megválaszolva: 2021. június 18., 23:05
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Lehetséges, hogy limfómám van?
Tisztelt Orvos! Szeretnék érdeklődni, hogy van e okom aggódni, hogy esetleg limfómám van? Pajzsmirigy Uh-ra mentem el, mivel a TSH szintem magas...
Vizelési zavarokra még milyen...
Limfóma betegség, lázcsillapítás
Lila foltok
Ismeretlen eredetű rosszullétek
Kedves Doktornő! 15 éves lányom ez év október 11-án kapta meg második COVID elleni oltását. Öt nappal később egy fellépésen (évek óta...