• Terhesség lép műtét után.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Van egy ITP nevű betegségem 2005 óta, idén júniusban kivették a lépem (laparoszkopós műtét)azóta minden rendben van a vérképemmel most jelenleg 407000 volt THR szint.A kérdésem az lenne, hogy lehet-e gyermeket vállalni lép nélkül ezzel a betegséggel?Van már egy gyermekem 2008 ban szültem akkor a terhesség alatt nem volt probléma, de koraszülés volt 35.hétre.Félünk hogy most lép nélkül nehogy nagyobb baj legyen.Nagyon kockázatos lenne egy terhesség vagy nincs mitől félnünk?Kell-e várni még a vérkép miatt és a vágások miatt? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Molnár Erzsébet

        Dr. Váróczy László PhD válasza a ITP, terhesség, lépeltávolítás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Kétségtelen, hogy az Ön esetében nagyobb a kockázata a terhességnek, mint egy átlag nőnél. A gyógyszerek (Medrol, Imuran) szedése miatt különféle terhességi és magzati szövődmények léphetnek fel, az ITP-re pedig jellemző, hogy a terhesség alatt "bevadul" és a jelenleg normális vérlemezkeszáma a kritikus érték alá csökkenhet. Mindenképpen konzultáljon a gondozó nőgyógyászával illetve hematológusával, ha újabb terhességen gondolkodik!


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 20., 13:51; Megválaszolva: 2011. november 27., 16:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés