• Kissé magasabb granulocita szám.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 2019 novemberében munkaalkalmassági vizsgálaton a laborvizsgálatom eredményében a granulocita szám kissé emelkedettebb volt (70,89%),a háziorvosom nem foglalkozott az emelkedett értékkel. Néhány hete /egy sztresszesebb időszak után/közben/ újfent kértem beutaló vérvételre orvosomtól.Ennek eredményét feltöltöttem Önnek, a granulocita 71.04 % lett,minden más határértéken belüli. Viszont a fennálló tüneteim/melyek azóta is megvannak/ igencsak aggasztanak. Fáradékonyság.Sűrűn visszatérő enyhe torokfájás, gombócérzet,éjjel kiszáradó torok,ingerköhögés,úgy érzem mindig váladék van a torkomban. Éjszaka nehezen alszom el,sűrűn felijedek,szapora a pulzusom,töbször kelek arra,hogy a tarkóm,mellkasom izzad,nem kell átöltöznöm,de kellemetlen,viszont napközben nem vagyok izzadékony ,sőt kezeim,lábaim szinte mindig fáznak,hidegek. Az utóbbi időben az étvágyam is rosszabb,egy hónap alatt 3 kilót fogytam (65 kg vagyok). Reggelente hol jobban,hol kevésbe,de szinte mindig vérzik a fogínyem (fogorvos szerint a tömés minimális elcsúszása irritája az ínyemet.) Sokat fáj a derekam,gerincem. Háziorvosom szerint a vérvételem erdménye jó, a tüneteim nem emiatt vannak, ő inkább neurológiai okokra gondol. A kérdésem az, hogy kell-e foglakoznom a garnulocita kismértékű eltérésével?Lehet-e ez az érték valami komolyabb betegség tünet,előjele?Kell e sűrűbben nézetnem emiatt a vérképemet?Kellenek-e másfajta vizsgálatok az Ön véleménye szerint? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! O.Judit

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a granulocita témában

        Kedves Judit! Nem. Teljesen rendben van. Nem kell vele foglalkozni. Nézzessen TSH-t inkább, nincs e pajzsmirigy működési zavar


        Kérdés: 2019. március 04., 20:09; Megválaszolva: 2019. március 05., 10:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: