• Nem túl jó a laboreredmény, mi lehet a baj?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktornő! A 30 éves lányom miatt aggódom. Tavaly novemberben egy munkaalkalmassági vizsgálat során elküldték laborba. Az eredmény kicsit megdöbbentett, mivel vérsejtekkel kapcsolatos enyhe eltéréseket mutatott. Korábban nem volt soha sem rossz laboreredménye.Tudom, hogy az értékek csak minimálisan térnek el a referencia tartományból, de a lányom túlságosan sápadt, fehéres színű az arca. Néhány éve a nyakán az egyik nyirokcsomó időnként megduzzad, nem kifejezetten fájdalmasan, de érzékeny. Ez alatt az idő alatt 2x megnézték UH-val, semmi kórosat nem láttak.Középiskolás korában átesett egy mononucleosis fertőzésen. Nagyon fáradékony, mindig kimerült, pedig a munkája (magánének-tanár)ezt egyáltalán nem indokolja. Elég gyakran beteg, tavaly novembertől most kapta el a 3. léguti fertőzését. Mivel csak a labor 1. oldalát tudom feltölteni, leírom a 2. oldalról a csillagos eredményt: Szérum Fe: 31, 1 umol/L Ref: 4, 1-29, 5 Konjugált bilirubin: 5, 9 umol/L Ref: <3, 4 A háziorvosunk szerint nincs semmi baj. Doktornőnek mi a véleménye? Köszönöm szépen megtisztelő válaszát!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a fvs témában

        Kedves Kérdező! Alacsonyabb fehérvérsejtszám és neutrofil arány látszik. Meg kell ismételni, lehet csak aktuálisan egy vírusfertőzés miatt van az eltérés. Ha tartósan fennáll (hónapokig) vagy romlik és ugye emellett a fokozott fertőzéshajlam jelen van, érdemes hematológia szakrendelésre elmenni, biztonság kedvéért, hogy csontvelői eredetű betegséget kizárjanak. De ha csak ez az egy eredmény rossz, visszaáll a vérkép akkor fertőzés volt. A vizelet fehérje vizsgálatot ugynígy érdemes ismételni. A többi eltérés nem mérvadó.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 10., 19:14; Megválaszolva: 2019. január 10., 20:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: