• vérvétel

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Magas (6.3) glükúz a vérben biztos cukorbetegségre utal? Akkor is, ha a vizeletvizsgálat szerint a vizelet cukortartalma "normál"? Magas vas (28.0) vörösvértestszám (5.35) albumin (51) és alacsony MCV (76.3) valamint MCH (25.6) jelenthet vérszegénységet? Olvastam ezekről az adatokat és egyik ellentmondásban van a másikkal. Ha a transzferrin szaturáció magas, akkor az mit jelent? Illetve magas Lymphocíta + %-ot okozhat gyulladt így és fog? Válaszát előre is köszönöm! Csak pár nap múlva tudok orvoshoz menni és kétségbe vagyok esve.

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a laborlelet témában

        Kedves Kérdező! Egyáltalán nincs oka kétségbeesésre, ezek az eltérések egyáltalán nem olyan mértékűek, amik aggodalomra adnának okot. Az egymásnak ellentmondó vizsgálatokat meg kell ismételni. Fog és ínygyulladás nem okoz lymphocyta szaporulatot. A transzferrin szaturációval kapcsolatos kérdésére a teljes vas anyagcsere vizsgálata után lehet visszatérni. Üdv: dr. Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2015. március 28., 00:59; Megválaszolva: 2015. március 28., 22:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: