Labor eredmények kiértékelése

Tisztelt Dr. Hölgy/Úr, A vér és vizelet laborértékekkel kapcsolatba szeretném kikérni az Ön véleményét. Az RDW értékem 16, 40% vagyis magasabb a 14, 50 határértékhez képest. Az MPV értékem 6, 4 fL, vagyis alacsonyabb a 7, 4 határértékhez képest. A Bazofil Granulocyta pedig 1, 6% azaz magasabb az 1, 0% felső határértékhez képest. Ami még eltér csak 1 értéket az alsó normál értékhez képest a Nátrium. Ahogy utánanéztem interneten ezeknek az értékeknek az eltéréséhez köze lehet a vérszegénységhez, vashiányhoz, pajzsmirigy alulműködéshez, csontvelő betegségekhez, leukémiához stb. Szeretném tudni, hogy ezek az eltérések még beleférnek-e az egészséges kategóriába vagy esetleg tud-e ajánlani orvosi szakterületet ahova elmehetnék a további kivizsgálások vagy kontroll céljából? A vizelet vizsgálat eredménye pedig a következő lett: alacsony fajsúly, fehérjénél pozitív és a vizelet üledék pedig lhs. Amit fontosnak tartok megemlíteni, hogy elsődleges magas vérnyomásos vagyok és Normodipine-t és Betaloc-ot szedek. Előre köszönöm válaszát Gabriella

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza laborlelet témában

Kedves Kérdező!

Ezek az eltérések mérsékeltek, valóban kisebb vashiány állhat a háttérben, ami nőknél nagyon gyakori. Vaspótláson és 2-3 hónap múlva labor kontroll vizsgálaton kívül pillanatnyilag nincs más teendő.

Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2015. március 06., 18:43; Megválaszolva: 2015. március 14., 08:57
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Prothrombin Mutáció - Moderna oltás
Fogamzásgátló spirál -...
Leiden hetero - sputnik
Üdvözlöm doktornő! Tünetmentes Leiden hetero vagyok, április 4.-én vasárnap kaptam az első adag Sputnik vakcinámat. Kérdésem, hogy kell-e...
Be lehet adni az oltast?
Tisztelt Doktorno! Holnapra kaptam idopontot AstraZeneca olasra. 2 napja enyhen faj a torkom, orrdugulasom van. Karomba enyhe izonlmfajdalon van, neha...
Véralavadás
Tisztelt Doktornő! Kérdésem, hogy ma megkapott leleteimbem normálisak-e a következő értékek, jelent-e bármilyen kockázatot: INR:...