Hematológiai eredmény

Tisztelt Doktornő/Úr! Hónapok óta fennálló hőemelkedések miatt vizsgálnak (max 37, 4 de ez is csak délután van, reggel meg estefelé már 37 alatt van) és időnként előforduló (heti egyszer-kétszer) éjszakai izzadás miatt. Voltam már fogászaton, fül orr gégészeti vizsgálaton, vizelet tenyésztés, torokváladék tenyésztés, tüdőgyógyászaton, mellkasröntgenen, hasi ultrahangon ezek mind negatívak lettek. Voltam infektológián és a szerológiai vizsgálaton Mycoplasma pneumoniae fertőzést állapítottak meg, ennek már kb 3-4 hónapja, szedtem egy ideig antibiotikumot, átmenetileg csökkent a hőemelkedés, de az antibiotikumos kezelés után kb 2 héttel visszaállt a magasabb hőmérséklet. Ezek után elküldtek hematológiára, mivel hónapok óta vannak nyirokcsomók a nyakamon. Ott kétszer voltam. Megnézték kétszer ultrahanggal a nyaki nyirokcsomóimat 5 hét különbséggel és a vélemény alapján kissé nagyobb reaktívnak imponáló lgl-ek emelendők ki.( a legnagyobb 1, 7 cm-es) Hasi ultrahang negatív, és a mellkasröntgen is. Vérvétel 1. alkalommal:CRP:0, 60 tBil:12 kBil:4.3 GOT:12 LDH:132 (135-220 a normál) GPT:12 GGT:12 AP:58 Kolinészter:10.20 FVS:8.25 VVT:5.71 HGB:160 HTC:0.470 MCV:82.5 MCH:28.0 MCHC:339 RDW%:13.1 THR:291 MPV:7.2 PDW:48.0 NEUT%:63.9 LYMP%:24.3 MONO%:6.1 EOS%:1.0 BASO%:0.9 LUC%:3.8 LYMP#:2.00 MONO#:0.51 EOS#:0.08 BASO#:0.08 LUC#:0.32 NEUT#:5.27 MPXI:-11.1 LI:1.85 Quali festés és értékelés:sze:46% ly:54% (több atípusos ly-id sejt) 2.vérvétel öt héttel később:FVS:7.37 VVT:5.60 HGB:166 HTC:0.480 MCV:85.5 MCH:29.6 MCHC:346 RDW%:13.4 THR:248 MPV:7.9 PDW:45.3 NEUT%:56.7 LYMP%:31.1 MONO%:6.8 EOS%:0.9 BASO%:0.9 LUC%:3.6 LYMP#:2.29 MONO#:0.50 EOS#:0.06 BASO#:0.07 LUC#:0.27 NEUT#:4.17 MPXI:-11.8 LI:1.83 Ezek alapján a hematológus doktor úr mondta, hogy nincs vérképzőszervi daganatom. Megnyugodhatok? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza a laborlelet témában

Kedves Kérdező! A vérleletei valóban nem szólnak hematológiai daganat mellett. Az állandó hőemelkedés, a néhány atipusos sejt és a nyakon található nyirokcsomók miatt azonban a későbbiekben is szükséges lesz kontroll vizsgálat. Érdemes lehet megfontolni egy immunológiai kivizsgálást is. Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2014. május 19., 16:53; Megválaszolva: 2014. május 19., 21:50
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Laboreredmények értelmezése
Tisztelt Doktornő! Az alábbi leletek értelmezésével kapcsolatban kérném a segítségét: Fvs 3,9 (4,4-11,3), limfocita 43% (25-40%), neutrofil gran...
K vitamin szedése
Kedves Ujj Zsófia Ágnes! Leiden - mutáció esetén K1(990mcg), K2(10mcg) vitamin-tartalmú étrendkiegészítő szedése nem okozhat-e problémát, a...
Vérszegénység oka
Tisztelt Doktornő! 4 éve vas értékem nagyon alacsony 3,5 emellett több érték is alacsonyabb vörösvértest 4,19 Hemoglobin 112,0 Hematokrit 0,34...
Limfocita alacsony száma
Nagy lehet a baj? 2.