Gyomor vagy légút?

Kb. 1 éve kezdődtek a panaszaim, s több kivizsgáláson átestem azóta, de nem volt eredménye. Fő tüneteim: hasi puffadás, evés után feszít a gyomrom, nehezen kapok levegőt, próbálok mélylevegőt venni, s ilyenkor kilégzéskor néha bizsereg a tenyerem. Székletem több hónapja rendszertelen, s elvékonyodott, szorulás és hasmenés váltják egymást. (Ha van is, nagyon vékony és levegős) Ezen kívül még köhögés van, ami néha szakadozik (legalább fél éve) , inkább hörgés. A mandulám rendszeresen begyullad, voltam gégészeten, de az antibiotikum amit felírtak, nem segített. Nyaki izmom nagyon feszít, valamint a hátam, lapockám is sokszor fáj. Gaztroenterológián vettek vért, minden értékem jó, csak a süllyedés 1 mm/h. Volt gyomortükrözés mintavétellel, elvileg Helicobacter nincs. Ennek diagnózisa: I. Duodenitis chronica atrophica, mérsékelt boholyatrophia, ill. II. Gastritis chronica pseudopolyposa. 24 éves, vékony testalkatú férfi vagyok, s már nagyon szenvedek ettől az egésztől. Lehet, hogy valami légúti fertőzés okoz ennyiféle panaszt vagy a gyomor? Én baktériumra gondoltam, de elvileg nem találtak. Az orvosom mindent szedet velem, gondoltak refluxra, de a savlekötők (Nolpaza, Rabyprex) sem segítettek, most normix-ot írtak fel. Már nem tudom milyen irányba menjek tovább. Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza haspuffadás témában

Az 1mm/h óra vvt-süllyedés nem kóros. Az étkezés utáni felhasi feszítés általában fokozott levegőnyelés eredménye, érdemes tudatosan odafigyelni a levegőnyelés kerülésére (lassú, nyugodt, megfontolt evés-ivás, beszéd, üres nyelések kerülése) . A széklet rendezésére sok folyadék- és rost fogyasztása, rendszeres testmozgás valamint pre- és probiotikumok kúraszerű használata lehet alkalmas (Progastro825, Protexin) .

Kérdés: 2011. július 28., 21:46; Megválaszolva: 2011. július 29., 06:36
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
Szükséges Rostbevitel
Tisztelt Doktor Úr! Abban kérem segítségét, hogy valósak e azok az interneten található információk miszerint a normális bélműködéshez és...
Miért vagyok rosszul a tojástól?
Tisztelt Doktor Úr! Huszonhárom éves sportoló vagyok. Heti rendszereséggel reggeliztem tojásrántottát egész pályafutásom alatt és soha nem okozott...
SIBO vagy sem?
Tisztelt Dr Plósz János! Laktuloz kilégzésem eredménye: 40percig 0, 60-nál 21, 80-nál 24, 100-nál 31, 120-nál és 140-nél pedig 34. Az orvos nem...
Milyen hasi problémára utalhat?
Jó napot! 4 hete kezdődött jobb oldalt hasamban/oldalamban enyhe fájdalom ami néha a bal oldalra is át terjed, de nem zavaró a minden napjaimban...
Bal oldali alhasi fájdalom
Kedves Doktor Úr. már korábban is írtam. Azóta gyomortükrözésen volta. REflux és epés refleux lett megállapítva. Most az alhasam fáj...