Puffadás, hajnali görcsös nyomó fájdalom a hasban.

Tisztelt Doktor Úr! Panaszaim több éve tartanak amelyek a következők: Hajnali órákban erősen nyomó érzésre ébredek, melyet körkörösen derék tájról érzek. Hasi tájékról illetve hátam felől ugyanúgy érzem a feszítést. Hasfalam ki van keményedve, ha felpolcolom a hátam illetve felhúzom a térdeim a fájdalom kissé enyhül. Reggeli ébredés után mozgás hatására illetve szellentések után ez enyhül illetve teljesen el is múlik. Gyomortükrözésen voltam nemrégiben, refluxot kizárták. Helicobacter pylori teszt is negatív lett. Ezek a panaszok akkor kezdődtek mikor egyszer nagyon sokáig visszatartottam a szellentést, a fájdalom már elviselhetetlen volt.. ekkor mintha minden felhalomozódott levegő valahogy visszajutott volna a gyomromba... Lehetséges ilyesmi? Innentől kezdve erős szorítást éreztem mellkas tájékról és levegőt is alig bírtam venni. Nagyon meg voltam ijedve... ezek a tünetek napról napra eltüntek és inkább csak az alhastól éreztem később amely mai napig jelentkezik. A gyomortükrözésen kívül voltam már néhány vizsgálaton. (Vizelet, széklet, Vérvétel,) . Egyik sem hozott eredményt. Voltam H2 kilégzés teszten, (laktóz. laktuóz) melyek közül az egyik pozitív lett és kontaminált vékonybél szindrómát diagnosztizáltak. Székletem nem váltakozik, sokszor csak 2-3 naponta van és nagyon ritkán van hasmenésem kb 1 havonta egyszer maximum. Ezeken a panaszokon felül sajnos pár napja már nappal is érzek nyomó érzést a jobb oldali bordáim alatt. Oldalra fordulásnál illetve néhány mozgás hatására. A vastagbél tükrözéstől nagyon félek illetve nem tudom mi lehet a baj és merre kéne elindulnom. Várom mielőbbi válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza puffadás témában

A kontaminált vékonybél szindróma okozhat ilyen jellegű tüneteket, illetve még a megfelelő terápiát követően is vissza-visszatérhet. Hosszabb (10-14 napos) kombinált antibiotikum kezeléstől, majd az ezt követő probiotikum kúrától várható javulás. E mellett a gyakori, kis étkezések, bő folyadék- és rostfogyasztzás, valamint a rendszeres testmozgás segíthet.

Kérdés: 2017. július 17., 11:03; Megválaszolva: 2017. július 17., 13:49
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
haspuffadás, gyomorfájás
Tisztelt Szigeti Nóra doktornő! Tisztelettel elnézését kérem levelem zavarásával, de egy számomra fontos problémával fordulok a...
Kellemetlen hasi panasz
Kedves Plósz doktor! Kellemetlen puffadástól szoktam szenvedni. A legfurcsább az, hogy akkor is jelentkezik, ha bulikázunk és másfél - két napig...
Emésztési nehézségek terhesség...
26 hetes kismama vagyok, és nagyon nehezen működik az emésztésem, szinte majd szétdurranok egy-egy étkezés után. Nekem nem a hasam, hanem a gyomrom...
Puffadás, laktózintolarencia
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Közel két éve diagnosztizáltak laktózintolarenciát nálam két év orvostól orvosig járkálás után. Tüneteim tipikusak...
Gyomorfájdalom
Kedves doktornő! Kb 2 hete fájdalmat érzek a gyomrom környékén, olykor hányinger is társul a fájdalomhoz, és esetenként nyomásra a baloldal...