• haspuffadás, gyomorfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szigeti Nóra doktornő! Tisztelettel elnézését kérem levelem zavarásával, de egy számomra fontos problémával fordulok a doktornőhöz. Múlt hét előtti vasárnap (november 15-én)10 nappal ezelőtt vacsorára ettem egy pékségben kapható sonkás-gombás pizza szeletet. Másnap reggelre émelyegni kezdtem, hányingerem volt, szédülésem. Több napig diétáztam, Bilagit nevü gyógyszert szedtem. Egy-két napig jobban éreztem magamat, de aztán újra jelentkeztek a tünetek, émelygés, hányinger, az elfogyasztott ételeket nehezen tudom megemészteni, telt, puffadt leszek tőlük. Voltam háziorvosnál is ő felírt egy Cercual nevü gyógyszert, pár napja szedtem de nem vagyok jobban, továbbra is nehéz az emésztésem, émelygésem van, az ételektől felpuffadok, teltnek érzem magam pl:kenyér, tojás, pékáruk. Szeretném megkérdezni a doktornőtől, hogy a a tüntetek még mindig a 10 nappal korábban elfogyasztott ételektől van e, mivel korábban soha nem tapasztaltam hasonló jelenséget. Azért fordultam doktornőhöz, hogy milyen tanácsot tudna adni számomra a problémámmal kapcsolatosan, amennyiben segítségemre tudna lenni. Köszönöm megtisztelő válaszát előre is: Szegedi Blanka

        Dr. Szigeti Nóra válasza a puffadás témában

        Kedves Kérdező! Szerintem érdemes még egy kicsit várni annak tisztázására, hogy a pizzához köthetőek-e a panaszok, vagy véletlen egybeesésről van-e szó, és ételintolerancia, lisztérzékenység, a hasnyálmirigy emésztőenzim termelésének alulműködése stb. áll-e fenn. Ha nem szűnnek a panaszok, forduljon gasztroenterológushoz.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2015. november 25., 18:18; Megválaszolva: 2015. november 26., 18:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr. már korábban is írtam. Azóta gyomortükrözésen volta. REflux és epés refleux lett megállapítva. Most az alhasam fáj, görcsölget. Ez is szokott stresszesebb időszakban, és most vizsgaidőszak van. Vérvételen voltam,...
        Tisztelt Doktor Nő! Évek óta refluxxal is küzdök. Vékony testalkatú nő vagyok. Nagyon sokszor érzem a hasamban az aorta lüktetését erősen. Volt már több hasi ultrahangom, mind negatív volt. Sokszor van hasfájdalmam, de elég stresszes az...
        Kedves Doktor úr Panaszaim több mint félve fent állnak.Székelés utáni nagyon erős haspuffadással kezdődött de ez mindig helyre is állt 1-2 óra alatt gyógyszer nélkül. De egy nagyon erős haspuffadás alkalmával elmentem futni, nagyon nem...
        Tisztelt Doktor úr, az első kérdésem az lenne, hogy a frissen kapott keményítő terhelés eredményét Ön milyennek véli? ( Vércukor terhelés: 0perc-- 5.0mmol/L, 30p--5.9, 60p --4.7 90p--4, 7, 120p-4, 4.) Azt olvastam Önöknél, hogy...
        2011-ben kezdődött, mellkasi fájdalom, jobb váll fájdalma, hőemelkedés ( 36, 6 állandó stabil helyett 36, 8 és 37, 5 között ingadozik), lapockafájdalom, vándorló hátfájdalom, vándorló hasi fájdalom, torokfájás, hasmenés,...
        Tisztelt Doktor Úr! Csatoltam a fiam vérvétel és laktózérzékenységről szóló leleteit. Kérem segítségét, mert sajnos azt látom, hogy amikor nem eszik tejes dolgokat akkor is puffad és görcsöl a hasa. Próbálok neki kiváltani mindent a...