Mivel kezelhető az évtizedes hasmenésem?

Évtizedekre, visszamenő váltakozó erőteljességgel jelentkező hasmneéssel küzdök. Súlyosabb periódusokban napi 4-5 székeléések. A reggeli órákban egy normálisnak mondható, majd a továbbiak során híg és nagyon hígnak tudom leírni.Puffadással is jelen van. Gyakran egy tüsszentés is kiváltja a hasmenést, még mielőtt a toaletthez érnék. Rendkívül kellemetlen... Nincsen semmilyen véres nyák tartalma, a színe világos és a gyümölcs és zöldség emésztetlenül megjelenik a székletben. Semmilyen fájdalom nem jelentkezik. Erőteljesebb megjelenése egy pár évvel ezelőtti fogászati beavatkazás után jelentkezett, amikor feltehetően túlzott antibiotikumot szedettek bee velem. Pár évvel ezelőtt voltam vastagbél-tükrözésen, ahol nem állapítottak meg semmilyen diagnózist.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasmenés témában

Panaszát okozhatja a nem megfelelő bélflóra (ezen legalább egy hónapos pre- és propbiotikum kúra segíthet) illetve nem megfelelő emésztés (elégtelen hasnyálmirigy-enzimtermelés) . Utóbbi esetben a gyakori, rendszeres kis étkezések mellett enzimpótlás segíthet (Kreon, Pangrol, stb.)

Kérdés: 2015. március 22., 18:13; Megválaszolva: 2015. március 22., 18:36
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
Epe műtét után panaszok
Tisztelt Doktor úr! 2021 08.- ban volt epe kivétel műtétem, az műtét után és a diéta betartása után, a fő étkezések következtében mindig...
M2PK positive, Colitis Ulcerosa
Tisztelt Doktor Úr! 2012. évben, véres-nyákos széklet miatt végzett teljes colonoskopia után a lelet szerint a „colon ny.h. végig ép, a haustratio...
SIBO, bélhangok
Tisztelt doktor úr! Tavasszal széklet elasztáz teszttel kiderült, hogy a hasnyálmirigyem nem termel elég enzimet (a 200-as referenciaérték helyett 180...
Puffadás, hasfájás, változó...
Jó napot! Egy számomra elég furcsa problémám van már lassan 7éve, voltam pár kivizsgáláson de mivel eltérő panaszaim vannak így évek kellettek...
Hisztamin intolerancia
Tisztelt doktor Úr! Tartós pufadásom kivizsgálása során szinte minden leletem negatív volt (tükrözés, hasi uh stb) . Saját kérésemre DAO enzim...