Gyomor bántalmak, görcsök, hasmenés, felfúvódás, de van e megoldás?

Üdvözlöm a tisztelt olvasókat! 3 hónapja Gyomorgörcs, felfúvódás, nyomódás, fájdalom és hasmenés problémám van. 2 db intézetben vizsgáltak már át és eddig semmi eredmény. Fogyás 15 kg majdnem. Az utóbbi hetekben már megállt illetve lassult. Az egész úgy kezdődött, hogy kaptam egy mandulagyulladást kb. 3 hónapja, arra antibiotikumot adott a háziorvosom és azóta tart ez az egész. Házi orvos, ahogy a mandulagyulladásom elmúlt, de a hasmenés megmaradt, közölte, hogy szedjek normafloret majd elmúlik, semmi eredmény. 1 hétre rá visszamentem, válasz: szedjek Lactivot majd elmúlik. Semmi eredmény szintén. Ezek után indultak be a vizsgálatok. Hasmenés bármikor rám törhet de leginkább étkezés után görccsel párosítva. Utolsó 2 görccsel párosított hasmenésem az egyik ma éjjel 1kor volt, a következő pedig ma reggel 6kor. Vizsgálatok: Vér és vizelet Hasi, kismedence, bélrendszer ultrahangok Gyomortükrözés mintavétellel Laktóz intolerancia kifújásos vizsgálat EKG Széklet vizsgálat Étkezésem normális, étvágyam van. Semmi más gondom nincs. Lázam, hőemelkedésem és egyéb gond, semmi nincs. Az utóbbi 2 hétben viszont étkezés után a gyomor gondjaim mellé, alkalmakkor hányinger és hányás is társul. 25 éves vagyok, minden vizsgálati eredmény negatív, hivatalosan egészségesnek kéne lennem. Gasztroenterologián az orvosok közölték, hogy ők nem tudják mi a bajom, de ha fent áll továbbra is menjek vissza és kitalálnak valamit. Nevetséges, hogy 3 hónap után ilyet mond, hogyha továbbra is fent áll, menjek vissza… ötletük nincs. Sajnos a mai napig nem találták meg, hogy mi lehet a gondom ezért írok ide, és bízom benne, hogy tudnak ötlettel szolgálni. Azt hiszem leírtam minden fontos dolgot de ha valamit nem kérem jelezzék és pótolom. Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza haspuffadás témában

Kedves Kérdező!

Sajnos a diagnózis nem minden esetben egyszerű. Mivel panaszai antibiotikum után kezdődtek, úgy gondolom, hogy a háziorvosa jó nyomon járt. Mivel nem volt hatásos a probiotikum, talán diszbakteriózisát inkább a kóros baktériumok túlsúlya okozza. Kilégzési vizsgálatot javasolok diszbakteriózis irányába, pozitív eredmény esetén 5 napig adott 2x2 Normix segíthet.

Kérdés: 2011. december 12., 08:39; Megválaszolva: 2011. december 13., 16:00
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
Hisztamin intolerancia
Tisztelt doktor Úr! Tartós pufadásom kivizsgálása során szinte minden leletem negatív volt (tükrözés, hasi uh stb) . Saját kérésemre DAO enzim...
Kiértékelés
Üdvözlöm. Régóta tartó hasfájással és puffadással küzdök. Voltam több vizsgálaton, gyomor (negatív) és vastagbéltükrözés Sibo gyanúját...
Jobb oldali szétsugárzó hasi...
Tiszteletem! A problémám a következő: Kezdődő sérvet találtak nálam, a jobb és a bal oldalon is. Azután, kb négy hónapja, a köldököm...
Ételintolerancia eredmény
Tisztelt Doktor Úr! 4 éve szülés óta estére nagyon nagy lesz a hasam. Ha pl: nem eszek hetekig kenyeret, tésztát, sütit... akkor ez a puffadás pár...