• Gyomor bántalmak, görcsök , hasmenés , felfúvódás , de van e megoldás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm a tisztelt olvasókat! 3 hónapja Gyomorgörcs, felfúvódás, nyomódás, fájdalom és hasmenés problémám van. 2 db intézetben vizsgáltak már át és eddig semmi eredmény. Fogyás 15 kg majdnem. Az utóbbi hetekben már megállt illetve lassult. Az egész úgy kezdődött, hogy kaptam egy mandulagyulladást kb. 3 hónapja , arra antibiotikumot adott a háziorvosom és azóta tart ez az egész. Házi orvos, ahogy a mandulagyulladásom elmúlt, de a hasmenés megmaradt, közölte, hogy szedjek normafloret majd elmúlik, semmi eredmény. 1 hétre rá visszamentem, válasz: szedjek Lactivot majd elmúlik. Semmi eredmény szintén. Ezek után indultak be a vizsgálatok. Hasmenés bármikor rám törhet de leginkább étkezés után görccsel párosítva. Utolsó 2 görccsel párosított hasmenésem az egyik ma éjjel 1kor volt, a következő pedig ma reggel 6kor. Vizsgálatok: Vér és vizelet Hasi, kismedence, bélrendszer ultrahangok Gyomortükrözés mintavétellel Laktóz intolerancia kifújásos vizsgálat EKG Széklet vizsgálat Étkezésem normális , étvágyam van. Semmi más gondom nincs. Lázam, hőemelkedésem és egyéb gond , semmi nincs. Az utóbbi 2 hétben viszont étkezés után a gyomor gondjaim mellé , alkalmakkor hányinger és hányás is társul. 25 éves vagyok , minden vizsgálati eredmény negatív, hivatalosan egészségesnek kéne lennem. Gasztroenterologián az orvosok közölték, hogy ők nem tudják mi a bajom, de ha fent áll továbbra is menjek vissza és kitalálnak valamit. Nevetséges, hogy 3 hónap után ilyet mond, hogyha továbbra is fent áll, menjek vissza… ötletük nincs. Sajnos a mai napig nem találták meg, hogy mi lehet a gondom ezért írok ide, és bízom benne, hogy tudnak ötlettel szolgálni. Azt hiszem leírtam minden fontos dolgot de ha valamit nem kérem jelezzék és pótolom. Előre is köszönöm.

        Dr. Szigeti Nóra válasza a haspuffadás, görcsök témában

        Kedves Kérdező! Sajnos a diagnózis nem minden esetben egyszerű. Mivel panaszai antibiotikum után kezdődtek, úgy gondolom, hogy a háziorvosa jó nyomon járt. Mivel nem volt hatásos a probiotikum, talán diszbakteriózisát inkább a kóros baktériumok túlsúlya okozza. Kilégzési vizsgálatot javasolok diszbakteriózis irányába, pozitív eredmény esetén 5 napig adott 2x2 Normix segíthet.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 12., 08:39; Megválaszolva: 2011. december 13., 16:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr, az első kérdésem az lenne, hogy a frissen kapott keményítő terhelés eredményét Ön milyennek véli? ( Vércukor terhelés: 0perc-- 5.0mmol/L, 30p--5.9, 60p --4.7 90p--4,7, 120p-4,4.) Azt olvastam Önöknél, hogy...
        2011-ben kezdődött, mellkasi fájdalom, jobb váll fájdalma, hőemelkedés ( 36,6 állandó stabil helyett 36,8 és 37,5 között ingadozik), lapockafájdalom, vándorló hátfájdalom, vándorló hasi fájdalom, torokfájás, hasmenés, székletváltozás...
        Tisztelt Doktor Úr! Csatoltam a fiam vérvétel és laktózérzékenységről szóló leleteit. Kérem segítségét,mert sajnos azt látom, hogy amikor nem eszik tejes dolgokat akkor is puffad és görcsöl a hasa. Próbálok neki kiváltani mindent a...
        Tisztelt Doktorúr! 26 éves fiú vagyok. Mindig stabil 36,6 fok volt a testhőm, csak akkor változott hogyha betegvoltam. De 2012 óta változott valami. A székelés rendszertelenné vált, azóta a híg, szinte hasmenésszerű széklet váltogatja a...
        Tisztelt Szigeti Nóra doktornő! Tisztelettel elnézését kérem levelem zavarásával, de egy számomra fontos problémával fordulok a doktornőhöz. Múlt hét előtti vasárnap (november 15-én)10 nappal ezelőtt vacsorára ettem egy pékségben...
        Tisztelt Doktor Úr! A panaszaim 4-5 napja kezdődtek. Az irodában ülve hirtelen rámjött a székelési inger, és a szokottnál lágyabb székletem volt. Ezzel együtt elkezdett erősen fájni a hátam, középtájon. A székletem azóta egy kicsit...