Gyomor és Emésztési Problémák

Tisztelt Doktor úr/nő! Abban kérném a segítséget, hogy miért érzek tompa érzést a gyomorszájamnál? Nem olyan Rég volt egy gyomorvírusom! Ez Úgy Indulhatok ki, hogy volt egy fogfájásom bal alsó 6.s 3 napig szedtem rá Algopyrint a vége felé egyre többet meg sok érzéstelenítőt kaptam rá utána lepihentem alig ettem. Írták ott fel antibiotikumot 1000mg meg gyulladáscsökkentőt cafatlant, szedtem vagy 2 napig abba hagytam. Délutáni kaja után az egyik nap volt egy gyors lefolyású hasmenés 1 szeri! Rá Másnap mentem dolgozni nem nagyon ettem ott csak amit vittem! Ittam az energia italt meg cigi, 4 nap hazaértem este hányingerem volt egész éjszaka pedig csak ott ettem vacsorát rizses marha hús, másnap már puffadtam égett gyomrom ügy éreztem, 3 nap éjszaka fájt a hasam mintha görcsölt volna nem mertem még enni se 1-szeri volt ez a görcs is! Elmentem orvos-hoz elküldött vérvételre és ott az eredménye normális de a bilirubin 27/4umol/L a Neutr.gran 45, 30% Lypmphocyta 45, 70% Vérkép 2mm/h Koleszterin 3.14 mmol/L MPV 7, 6Fl! Aztán elküldtek gyomortükrözésre rá egy hétre addig nem nagyon ettem ittam és voltak olyanok, hogy fejfájás egész éjszaka, szegcsont fájdalom egész éjszaka, szédülés még álmomban is egész éjszaka ahogy elkezdtem enni vissza elmúltak! A Gyomortükrözés eredménye Akadálytalan ezközlevezetés.Prosbulbáris duodenumban szabályos Kerckrin redőzet.Bulbu szabályos, pylorus kerek, centrikus, spontán nyilik. Antrumban és corpusban szabályos lefutású redőzet, végig követhető peristaltica, kp vértelt nyálkahártya.Fornix reroversioban vizsgálva is ép. Cardia lazán zár, itt kis hiatus hernia látható.Nyelőcsőben foltos, körkörös híperaemia, felszines felmaródások-hámhiányok, hosszanti ulcerűciók látható! (GERD SAVARY-Miller II.std, Los Angeles classifikáció szerint B) . Miért érzek én itt tompa érzést és étkezés közben nincs jelen ez a tompa érzés csak utána de néha elmúlik! Cigizek is sokat napi 15 szál néha csokit is is eszek nem nagyon diétázok! Mit javasolna? A Székletem normális! Üdv Balázs!

Dr. Szigeti Nóra válasza haspuffadás témában

Kedves Kérdező!

A diétahiba, a gyógyszerek és a cigaretta valószínűleg nem tettek jót a refluxbetegségének. Javasolom ezek betartását/kerülését, feltételezem, hogy a gyomortükrözés után ezek mellé javasoltak gyógyszeres kezelést is.

Kérdés: 2011. december 09., 00:13; Megválaszolva: 2011. december 13., 13:32
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
Haspuffadás Székelés után
Kedves Doktor úr Panaszaim több mint félve fent állnak.Székelés utáni nagyon erős haspuffadással kezdődött de ez mindig helyre is állt 1-2 óra...
Haspuffadás
Tisztelt Doktor úr, az első kérdésem az lenne, hogy a frissen kapott keményítő terhelés eredményét Ön milyennek véli? (Vércukor terhelés:...
Bélbajok talán?
Tisztelt Doktor Úr! A panaszaim 4-5 napja kezdődtek. Az irodában ülve hirtelen rámjött a székelési inger, és a szokottnál lágyabb székletem...
Haspuffadás
Tisztelt Doktor Úr! 2 hónappal ezelőtt szívinfarktusom volt. Azóta ezeket a gyógyszereket szedem: Xeter, Concor Cor, Efient, Astrix, Tritace...
Hasi fájdalom.
Tisztelt doktor úr. 30 éves férfi vagyok. Problémáim kb 4-5 hónapja kezdődtek, azóta rövidebb-hosszabb ideig jelentkeznek.Szinte állandó...