Elváltunk, mit tegyek?!

Megcsaltam a barátnőmet, ő megbocsátott nekem. 1 év múlva összeházasodtunk. Nagyon boldogok voltunk. Mindenünk megvolt amit csak kívánni lehetett. Csodálatos volt, legalábbis én úgy hittem. 2 év múlva ő közölte velem, hogy ez neki így nem megy. Nem tud így tovább élni, nem tudja elfelejteni amit tettem, akármennyire is próbálja. Nem telik el úgy egy nap, hogy ne gondolna arra, hogy mit tettem vele, hogy hányszor sír mikor én nem látom. Nem akartam elhinni, én totál abba a hitbe voltam, hogy sikerült ezen túllepnünk. Ő szerinte soha nem beszéltük meg igazán, de ő már nem is akarja, csak egyszerűen újra boldog akar lenni, de már nem velem. Azóta eltelt több, mint egy év. Elváltunk. Békével, barátsággal, normálisan. Viszont én mai napig nem tudtam túl tenni magam a dolgon, rajta. Szeretem még mindig, érzem, hogy szükségem van rá, nem telik el úgy egy nap, hogy ne gondolnék rá nagyon hiányzik. Nem is tudja, hogy mennyire fontos volt nekem. Nem találom a helyem, nem olyan már semmi mint anno, nem tudom mitévő lehetnék. Tudom én is és mindenki azt mondja, hogy ha szerettem volna nem csalom meg, de ezt én nem így érzem. Megtettem, hibáztam, elismertem, bocsánatot kértem, mit tehettem volna még... Eltelt 2 év utána és akkor mondja, hogy még sem bocsi. Nem értem, nem tudom felfogni. Nagyon rossz időszakon vagyok túl, bármit csinálok nem érdekel semmi, soha nem voltam depressziós nem is tudom, hogy igazából mit jelent, de úgy érzem, hogy valami nem oké velem. Dolgozom, haza jövök a barátaimmal sincs kedvem találkozni. Így telnek a napjaim már lassan egy éve. Nagyon hiányzik... Azt gondoltam, hogy majd idővel rájön, hogy nem voltam olyan rossz ember és újra együtt leszünk, de ahogy telnek a napok egyre kevesebb esélyt látok rá. Sőt nem is tudom miben reménykedem mikor már rég elváltunk szinte alig beszélünk. A barátaim vagyis akik még meghallgatnak azt mondják már rég túl kellett volna lépnem ezen, lehet igazuk van fel kellene fognom már végre, hogy ez ennyi volt ez a hajó már elment, de egyszerűen képtelen vagyok elengedni. Képtelen vagyok más nőre gondolni mert egyből úgy érzem, hogy ezzel is megcsalom.... Nem hiszem, hogy ez normális lenne. Örülnék egy olyan válasznak, amivel talán sikerülne kicsit más irányba terelnem a dolgokat. Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Pálvölgyi Rita válasza válás utáni depresszió témában

Tisztelt Kérdező,

Nyilván nehezíti a továbblépést, hogy még mindig bízik a kapcsolat helyreállíthatóságában.

Ha barátai nem tudják meggyőzni, talán keresse fel egy pszichoterapeuta kollégámat, és az ő segítségével próbálja feldolgozni a veszteségét.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2021. február 18., 15:33; Megválaszolva: 2021. február 23., 17:00