Laborlelet kiértékelés

Tisztelt Cím! Az alábbi laborleletem értékei alapján azt szeretném tudni, hogy van-e esélyem a terhességre. 41 éves vagyok, minden hónapban pontosan menstruálok 28-29 napra és 4 napig tart. A menstruáció előtt 1-2 nappal már látom jeleit. Nincsenek görcseim, normál mennyiség van, viszont néha kicsit darabos a menstruációm. Kb. 1 éve hagytam abba a fogamzásgátló szedését és tavaly októberben volt egy spontán vetélésem.

Laboreredmény a menstruácó 3. napján levett vérvételből labor általi referenciaértékekkel:

FSH, Follikuláris fázis II. (D-8-tól D-2-ig)

LH, Follikuláris fázis II. (D-8-tól D-2-ig)

Ösztradiol, Follikuláris fázis

Progesteron, Follikularis fázis

TSH 1,790 (0,40 - 4,500 mIU/L)

FT4 18,87 (11,5 - 22,70 pmol/L)

FT3 4,78 (3,50 - 6,50 pmol/L)

FSH 7,8 (3,0 - 14,4 IU/L)

LH 7,5 (1,1 - 11,6 IU/L)

Prolactin 293,0 (40,0 - 530,0 mIU/L)

Ösztradiol 174,0 (71,6 - 529,2 pmol/L)

Progeszteron 4,01 * (0,00 - 3,60 nmol/L)

Tesztoszteron <0,69 (0,70 - 2,70 nmol/L)

Anti-müllerian hormon 2,14 (0,09 - 5,96 ng/mL)

21. nap:

Progesteron, Luteális fázis

Progeszteron 28,30 (3,00 - 68,00 nmol/L)

Köszönöm a válaszukat, tisztelettel!

Dr. Tekse István válasza labor vizsgálatok témában

Kedves Kérdező!

Elküldött eredményei rendben vannak.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

Meddőségi és endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2021. október 15., 13:53; Megválaszolva: 2021. november 04., 21:24
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
2 hónapja kimaradó menstruáció...
Üdvözlöm! 32 éves vagyok. 2022.03.05-12. között volt az utolsó menstruációs vérzésem. A ciklusaim átlagosan 30 naposak voltak előtte. 2021....
Hormonok-gyermekvallalas
Kedves Doktorno! 38 eves vagyok, eddig meg nem probalkoztam teherbe esni. Iden derult ki laparoszkopi es MRI utan, hogy endomedriozisom van: ket kb 3cm...
Az normális, hogy az ondó nem folyik...
Tisztelt Doktornő! Most kezdtem el fogamzásgátló tablettát szedni és most történt meg az első szeretkezés gumi nélkül, kivárva a tabletta...
Hormonlabor
Kedves Doktornő! Párommal 4 évnyi sikertelenség után, meddőségi konzultáció előtt állunk. Az első körben szükséges vizsgálatokat...
2. napi véreredmény teherbeeséshez
Kedves Doktorúr! Ezekkel az eredményekkel mennyire esélyes a teherbeesés? Az FSH-t hogyan lehetne levinni? A Prolaktinom nem túl magas a...