• Lelet értelmezés - kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Párommal évek óta szeretnénk kisbabát, és mivel nem jött össze, így elkezdtünk utánajárni a dolgoknak. Voltam hormon profil vizsgálaton, terheléses cukorvizsgálaton, és párom is volt nemzőképességi vizsgálaton. Közben több sajnálatos esemény történt a családban így a projektet leállítottuk, azonban most újból nekivágnánk. A férjem pár napja kapta meg az eredményét, amely tökéletes volt. Én kértem már időpontot átjárhatósági vizsgálatra, így ez jövő hónapban lesz esedékes. Közben azon eszembe jutott, hogy a hormonvizsgálati eredményemmel - a váratlan halálesetek miatt- nem mentem vissza az orvosomhoz - aki anno azt mondta, hogyha a férjem leletei is megvannak, akkor mehet az átjárhatósági, emiatt kértem most időpontot, így nem tudom van-e értelme egyáltalán elmennem a vizsgálatra. Ebben kérném a segítségét, hogy az eredményeim rendben vannak-e, illetve, hogy ettől függetlenül végeztessem-e el azért az átjárhatóságit. Eredményeim: A ciklus 3-5 napján, és a 20-22 nap között: TSH 2,889 mIU/L 0,400 - 4,000 LH 4,99 U/L follikuláris fázis : 2,12 - 10,89 U/l ovulációs fázis : 19,18 - 103,03U/l luteális fázis : 1,20 - 12,86 U/l posztmenopauza : 10,87 - 58,64 U/l FSH 5,00 U/L follikuláris fázis : 3,85-8,78 U/L ovulációs fázis : 4,54 - 22,51 U/L luteális fázis : 1,79 - 5,12 U/L posztmenopauza : 16,74 - 113,59 U/L Prolaktin/CLIA (DXI 800) 221,6 mIU/L Referencia nem terhes esetben: 70,8..566,5 Tesztoszteron 1,8 nmol/L 0,4 - 2,6 Total 25-OH D-Vitamin (CLIA/LIAISON) 55,2 nmol/L D-vitamin hiány (< 25 nmol/L) Elégtelen mennyiség ( 25 - 75 nmol/L) Megfelelõ szint ( 75 - 250 nmol/L) Túlzott bevitel ( > 250 nmol/L) Ösztradiol 462,1 pmol/L follikuláris fázis : 99,1 - 447,9 pmol/l ovuláció fázis : 348,7 - 1589,5 pmol/l luteális fázis : 179,9 - 1068,3 pmol/l posztmenopauza : <73,42 pmol/l Progeszteron 16,9 nmol/L follikuláris fázis : 0,98 - 4,83 nmol/l luteális fázis : 16,40 - 59,02 nmol/l posztmenopauza : <0,25 - 2,48 nmol/l I. trimeszter : 15,04 - 161,35 nmol/l II. trimeszter : 61,72 - 144,05 nmol/l Cukorterhelés Megnevezés Érték M.e. Referencia értékek Éhgyomri glukóz (plazmából) 4,5 mmol/l 3,8 6,0 60 perces glukóz 4,0 mmol/L --- --- 120 perces glukóz 4,1 mmol/L 4,1 7,8 Inzulin 6,5 mIU/L 3,0 25,0 Inzulin 60 perc 56,8 mIU/L --- --- Inzulin 120 perc 45,1 mIU/L --- --- Inzulin rezisztencia (HOMA index) 1,30 0,00 2,00 Amit még hozzá szeretnék tenni, hogy a ciklusom rendszeres, napra pontos. Amennyiben azonban jó időpontban vagyunk együtt a férjemmel a menstruációm mindig késik 8-10 napot, de a teszt negatív. Nagyon köszönöm válaszát és idejét, hogy segít a lelet értelmezésében. Üdvözlettel, Zsuzsa

        Dr. Tekse István válasza a babaprojekt témában

        Kedves Kérdező! TSH értékét lenne érdemes kontrollálni a ciklus 2. felében. Ezt az értéket 2,5 alatt "szeretjük" amikor kisbaba projekt a cél. A többi eredménye lényegében rendben van. A sperma elemzésnél még HBA teszt és akroszóma reakció amit még van értelme elvégeztetni. Üdvözlettel Dr. Tekse István Meddőségi-endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus www.szulesz-nogyogyaszt.hu

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Online kérdés feltevés - Webbeteg.hu További orvosok

        Dr. Tekse István

        Kérdés: 2020. október 02., 08:53; Megválaszolva: 2020. október 05., 17:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Párommal évek óta szeretnénk kisbabát, és mivel nem jött össze, így elkezdtünk utánajárni a dolgoknak. Voltam hormon profil vizsgálaton, terheléses cukorvizsgálaton, és párom is volt nemzőképességi vizsgálaton....
        Tisztelt Doktor Ur! A probléma a következő lenne,babát szeretnénk a férjemmel,de sajnos én pánikbeteg vagyok.Napi 1 szem Cipralex 10mg os tablettát szedek.Mi a véleménye árthat a magzatnak vagy,jobban árt ha rosszul vagyok a pániktól.köszönöm
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 8 hónapja próbálkozunk a babával, eddig sikertelenül! Tegnap csináltattam az első ciklus 3-5 napos hormonpanelt, aggódom az FSH érték miatt. FSH: 10,4 iu/l LH: 10 Prolaktin: 361 Ösztradiol:157,2 Progeszteron:...
        Jó napot! Bettina vagyok és több mint 1 éve probálkozunk a teherbeeséssel eddig sikertelenül.Van már gyermekünk mindkettönknek.Még a virus járvány elött voltam nögyógyásznál és ő elküldött vérvételre ugye a ciklus 3. illetve a...
        Tisztelt Doktor Úr! Férjemmel úgy döntöttünk, hogy elérkezett a gyermekvállalás ideje. Pár napja hagytam abba a fogamzásgátló szedését. Ditinell tablettát szedtem. Az lenne az egyik kérdésem, hogy érdemes-e várnunk, és védekezzünk még...
        Tisztelt Doktornő /Doktor Úr! Dermyc 150 mg tablettát vettem be (egy hét eltéréssel két db-ot). Mennyi időnek kell eltelni ahhoz, hogy terhesség esetén ne okozzon gondot? Elég a bevétel és az esetleges fogantatás között 6 hét eltelte?...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Pikkelysömör ellen metotrexát injekcióval (Namaxir 15mg) kezeltek. A bőrgyógyászom az utolsó injekciótól számított 3+ hónapig javasolta a terhesség elkerülését, de a gyógyszer tájékoztatóján 6+ hónap...
        Tisztelt Doktor Úr / Nő! 26 éves nő vagyok. Párommal nemsokára ismét babát szeretnénk (2018 novemberében szültem), ezért elmentem egy vérvételre, ahol az alábbi eredményeket kaptam: TSH: 2,860 mIU/l (Referencia értékek: 0,550-4,780) FT4:...
        Tisztelt Doktornő! A következő eredményekkel milyen esélyem lehet spontán teherbe esni? TSH: 0,27 T3: 5,6 T4: 22,4 Válaszát előre is köszönöm!
        Kedves Tekse Doktorúr.Kérdesem a következő lenne,lassan 1 eve szedem a cipralex 10mg napi 1 szem es Frontin 0,25 napi 1 szem gyógyszereket panik betegségre.Ferjemmel babat akarunk,de nem tudom,h mennyire volna káros ezek a gyógyszerek a a leendő...