Lelet értelmezés - kérdés

Tisztelt Doktor úr! Párommal évek óta szeretnénk kisbabát, és mivel nem jött össze, így elkezdtünk utánajárni a dolgoknak. Voltam hormon profil vizsgálaton, terheléses cukorvizsgálaton, és párom is volt nemzőképességi vizsgálaton. Közben több sajnálatos esemény történt a családban így a projektet leállítottuk, azonban most újból nekivágnánk. A férjem pár napja kapta meg az eredményét, amely tökéletes volt. Én kértem már időpontot átjárhatósági vizsgálatra, így ez jövő hónapban lesz esedékes. Közben azon eszembe jutott, hogy a hormonvizsgálati eredményemmel - a váratlan halálesetek miatt- nem mentem vissza az orvosomhoz - aki anno azt mondta, hogyha a férjem leletei is megvannak, akkor mehet az átjárhatósági, emiatt kértem most időpontot, így nem tudom van-e értelme egyáltalán elmennem a vizsgálatra. Ebben kérném a segítségét, hogy az eredményeim rendben vannak-e, illetve, hogy ettől függetlenül végeztessem-e el azért az átjárhatóságit. Eredményeim: A ciklus 3-5 napján, és a 20-22 nap között: TSH 2,889 mIU/L 0,400 - 4,000 LH 4,99 U/L follikuláris fázis : 2,12 - 10,89 U/l ovulációs fázis : 19,18 - 103,03U/l luteális fázis : 1,20 - 12,86 U/l posztmenopauza: 10,87 - 58,64 U/l FSH 5,00 U/L follikuláris fázis : 3,85-8,78 U/L ovulációs fázis : 4,54 - 22,51 U/L luteális fázis : 1,79 - 5,12 U/L posztmenopauza: 16,74 - 113,59 U/L Prolaktin/CLIA (DXI 800) 221,6 mIU/L Referencia nem terhes esetben: 70,8..566,5 Tesztoszteron 1,8 nmol/L 0,4 - 2,6 Total 25-OH D-Vitamin (CLIA/LIAISON) 55,2 nmol/L D-vitamin hiány (< 25 nmol/L) Elégtelen mennyiség (25 - 75 nmol/L) Megfelelõ szint (75 - 250 nmol/L) Túlzott bevitel (> 250 nmol/L) Ösztradiol 462,1 pmol/L follikuláris fázis : 99,1 - 447,9 pmol/l ovuláció fázis : 348,7 - 1589,5 pmol/l luteális fázis : 179,9 - 1068,3 pmol/l posztmenopauza: <73,42 pmol/l Progeszteron 16,9 nmol/L follikuláris fázis : 0,98 - 4,83 nmol/l luteális fázis : 16,40 - 59,02 nmol/l posztmenopauza: <0,25 - 2,48 nmol/l I. trimeszter: 15,04 - 161,35 nmol/l II. trimeszter: 61,72 - 144,05 nmol/l Cukorterhelés Megnevezés Érték M.e. Referencia értékek Éhgyomri glukóz (plazmából) 4,5 mmol/l 3,8 6,0 60 perces glukóz 4,0 mmol/L --- --- 120 perces glukóz 4,1 mmol/L 4,1 7,8 Inzulin 6,5 mIU/L 3,0 25,0 Inzulin 60 perc 56,8 mIU/L --- --- Inzulin 120 perc 45,1 mIU/L --- --- Inzulin rezisztencia (HOMA index) 1,30 0,00 2,00 Amit még hozzá szeretnék tenni, hogy a ciklusom rendszeres, napra pontos. Amennyiben azonban jó időpontban vagyunk együtt a férjemmel a menstruációm mindig késik 8-10 napot, de a teszt negatív. Nagyon köszönöm válaszát és idejét, hogy segít a lelet értelmezésében. Üdvözlettel, Zsuzsa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza babaprojekt témában

Kedves Kérdező!

TSH értékét lenne érdemes kontrollálni a ciklus 2. felében.

Ezt az értéket 2,5 alatt "szeretjük" amikor kisbaba projekt a cél.

A többi eredménye lényegében rendben van.

A sperma elemzésnél még HBA teszt és akroszóma reakció amit még van értelme elvégeztetni.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

Meddőségi-endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2020. október 02., 08:53; Megválaszolva: 2020. október 05., 17:24
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Speed fogyasztás és gyerek nemzés
Üdvözlöm, Körülbelül 2 éve rendszeresen fogyasztok speedet (metanfetamin származékokat) és füvet régebb óta, de ugy érzem függő nem vagyok...
Fogamzásgátó melletti terheség...
Tisztelt Dr Nő! Köszönöm előzö kérdésemre a válaszát! Esemény utáni tablettáknál a tesztek negativak voltak , illetve azok utan voltam...
Családalapítás -alacsony SHBG -...
Tisztelt Doktornő! 39 éves nő vagyok, nem voltam még várandós és párommal babát tervezünk. Ciklusaim nagyjából 25-26 naposak. BMI- indexem a...
érdeklődés
Tisztelt Dr. Úr! Gyermektervezés előtt állunk. veleszületett hypothyreosisom van amire Letroxot 100 mikrogrammot szedek. Bejelentkeztünk A pécsi...
Hormonos spirál
Tisztelt Doktornő! Fogamzásgátló választás előtt állok. A számomra legszimpatikusabb megoldás a hormon tartalmú spirál lenne, viszont MTHFR...