PCOS, inzulinrezisztencia

Tisztelt Doktor úr! Hormonvizsgálaton voltam a ciklus 4. napján.Illetve inzulinrezisztencia vizsgálaton.Rendszertelenül menstruálok.Hüvelyi ultrahang volt 1hónapja,kifejezetten Pco jellegű az egyik petefészek, a másikba számos apró tűsző.Régebben 1év alatt felszedtem 16kg,azóta sikerült leadnom. Odafigyelek az étkezésre.Enyhe szőrösödés van.Mit gondol a hormoneredményemről? Ez lehet PCOS? Illetve fenáll-e IR? Köszönöm ha válaszol! TSH-3.040 mIU/l FSH-4.3 IU/L LH-3.2 IU/L Ösztradion-174.2 pmol/l Tesztoszteron-1.870 nmol/l Prolaktin-1355 mIU/l AktĂ­v prolaktin 1039 mIU/l,A visszanyerés > 60%: a minta többségében prolaktin monomert tartalmaz. Éhgyomri glukóz (plazmából) -4.9 mmol/l 60 perces glukóz-5,5 nmol/l 120 perces glukóz-4.2 nmol/l Inzulin-9.7 mIU/L Inzulin 60 perc-119 mIU/L Inzulin 120 perc-62.8 mIU/L Inzulin rezisztencia (HOMA index) -2.11 Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza IR témában

Kedves Kérdező!

Nem írta, hogy jelen pillanatban babaprojekt van-e. A magasabb prolaktin és magasabb inzulinszintek miatt endokrin konzultáció javasolt.

Üdvözlettel Dr. Tekse István Meddőségi és endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2020. január 26., 15:07; Megválaszolva: 2020. január 31., 13:15
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Laborlelet kiértékelés
Lehetek terhes?
Meddőségi problémák
Gyermekvállalás
Babavárás lehetséges-e?