Sorozatos vetélés

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Férjemmel szeretnénk 2. babát. Három vetélésen és egy sikeres terhességen vagyok túl (sorrendben két vetélés, egy sikeres terhesség majd megint vetélés) . A legutolsó nyáron történt, de mind korán, 5-6 hetesen. 2017 decemberében megnézték a tsh és fT4 szinteket, mindkettő referencia tartományon belül volt, így a háziorvosom szerint nincs vele további teendő. Tsh: 2, 77 mlU/l (0, 30-3, 60) fT4: 0, 9 ng/dl (0, 8-1, 70) Azonban emellett van néhány tünetem, ami gyanúra adott okot a vetéléseken túl: állandóan hideg végtagok, fáradékonyság, fázékonyság, depressziós időszakok, motiválatlanság, alacsony testhő (általában 35, 3-35, 8, de 36 fölé nem megy) . Tényleg rendben lehet ezek ellenére a pajzsmirigyem? Nem okozhatott ez vetélést anno? Ha ez így rendben van, milyen vizsgálatot kellene még elvégeztetnem, hogy ne fordulhasson elő több vetélés (vagy legalábbis csökkentsem az esélyét)? Kiegészítésként még annyit, hogy a tsh, ft4 vérvétele előtt 3 és 7 héttel 5 napon keresztül Clostilbegytet szedtem, ha jól tudom, ez az agyalapi mirigyre hat, ami a tsh-t is termeli. Viszont nem tudom módosíthatja-e a vérkép értékét, és ha igen, akkor milyen irányban. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Tekse István válasza vetélések témában

Kedves Kérdező!

Kontroll TSH és fT4 javasolt és az eredményekkel endokrinológiai konzultáció. A 0, 9 fT4 egyébként alacsony hormonszintet jelent. Kivizsgálást javasolnék habituális vetélés irányában lehetőleg centrumban.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2018. január 17., 16:23 ;Megválaszolva: 2018. január 19., 17:44
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
habituális vetélés
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 41 éves habituális vetélő vagyok. Előző házasságomból született egy egészséges leánygyermekem, Ő most 10 éves....
Suprefact injekció
Tisztelt Doktor Úr, lombik program GnRh-shoprt protokoll során a javasolt napi gyógyszereim: Suprefact injekció (0,5 este), Rekovelle (14) és Menopour...
Progeszteron hiàny?
Tisztelt Doktor úr! Hónapok óta menstruáció előtt egy héttel barna folyásom van. A 21.napi hormon véreredményem alapján minden rendben. Csatolva...
Laborértékek
Tisztelt Doktornő, Tüneteim ok nélküli idegesség, ingerlékenység, fokozott izzadás arcon. Laborértékeim a következők:...
Mikor lehet nézetni a prolaktint es...
Szeretném kérdezni hogy a prolaktin szintjet csak a ciklus 3. Napjan lehet nezetni vagy a hónap bármelik napján is? Illetve multkor magas lett a prolaktin...