Valóban szükséges beszednem a Norcolutot?

Tisztelt Doktor Úr! 35 éves vagyok, második gyermeket szeretnénk a férjemmel. Van egy fiunk aki 7 éves. Egy évig szedtem fogamzásgátló tablettát, majd abbahagytam, kivártam a három hónap szünetet és mire a végére értem eléggé felborult a ciklusom. Legtöbbször már a menstruáció előtt egy héttel vérezgettem, barnás véres folyásom volt egészen a menstruációig. Természetesen a baba nem akart összejönni. Végül rendeződött annyira, hogy már csak a 21-22. ciklusnapon volt kicsi vérzésem, aztán menstruációig semmi. A ciklusaim a 25-26 napról 28-29 naposak lettek. De baba ezután sem fogant. Elmentem nőgyógyászhoz. A 12. ciklusnapi UH adataim: Uterus nagysága 70 mm, Endometrium vastagsága 13 mm, és volt egy érő tüszőm 16 mm. Azt mondta a doktornő, hogy nagyon vastag a méhnyálkahártyám. Kaptam Duphastont, amit az ovuláció utántól kellett szednem. Most tartok a peteérés utáni 11.napon (ovulációs tesztet használok) és a Duphaston mellett is barnás folyásom van. Ha ebben a hónapban nem jön össze a baba, a következő ciklusra a doktornő Norcolutot írt fel a vérzés után napi 2x1-et. Azt mondta ez kipucolja a vastag nyálkahártyát (gondolom ebben a hónapban nem is próbálkozhatunk) , majd a következő ciklusra kaptam Closilbegyt tablettát. Nekem drasztikusnak tűnik a Norculot. Ön szerint is vastag a méhnyálkahártya és szükséges? Ez segíthet a babásodásban? Előre is köszönöm segítő válaszát! Üdvözlettel: Gitta

Dr. Tekse István válasza vérzészavar témában

Kedves Kérdező!

Ultrahanggal eldönthető van-e esetleg szervi oka - pl. polyp - a vastag nyálkahártyának. A Norcolut vérzés utáni szedését nem értem, nem olyankor kellene használni. Duphaston mellett ha barnázik, úgy ez mögött szervi okot gondolnék.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2016. április 07., 21:55; Megválaszolva: 2016. április 09., 20:50

Kérdések és válaszok: Gyermektervezés

Menzesz elötti vérezgetés
Jò napot! A köv. kérném a véleményét: a ciklusaim szabályos 28 naposak. Utsó menzesz március 28. A férjemmel április 8 és 11- én voltunk...
Vérzészavar
Tisztelt Doktor Úr! Lassan már 2 hónapja vérzek, hol erősebben, hol gyengébben.Van hogy alvadékos, van, hogy csak barnás szinű. Az lenne a...
Hormonzavar?
Több mint 11 év fogamzásgátlás után (10 év regulon, 1, 5 nuvoring) 2013. Novemberében úgy döntöttem leállok a védekezéssel, mert férjemmel...
vérzészavar
32 éves vagyok, egy 4 fél és egy 2 éves kislány anyukája. Legelső terhességem missed ABval végződött. 2 éves kislányom még szopik naponta 2-3...
Férfi meddőség kezelése
Üdvözlöm! Férjemmel másfél éve szeretnénk babát, eddig sajnos sikertelenül. 33 éves, sportos, egészséges életmódot él, nem dohányzik....