Lehetek-e preeclamsiás megint?

Tisztelt Cím! 6 éve találtak microhaematuriát nálam (előtte éveken keresztül hólyaghurutom volt, főleg szexuális aktust követően, ez azóta megszűnt) . Majd 3 éve alkalmanként microalbuminuria is jelentkezett: 0, 083 g/l, majd 0, 197 g/l vizeletfehérje, majd csak jelzetten volt fehérje a vizeletemben, majd megszűnt) . Hasi UH, elfo, immun-elfo vizsgálat negatív. 2014-ben terhesség, egészséges fiú gyermekem született, 38-ik hétre, de 36. héttől preeclamsia. Utána nem volt vizeletemben fehérje. Most 2015-ben 0, 19 g/l vizeletfehérje és 24, 46 mg/mmol a vizelet/kreatinin arány, + fehérje és ++ a vvt. Vesefunkcióm végig rendben. Vérnyomásom 120-130 hgmm között. Vércukrom rendben. Második gyermeket vállalnék. Mekkora esélyem van preeclamsiára megint? Valamint kell-e aggódnom komolyabb veseelégtelenség miatt (családban nincs.)? Mi a teendőm? Hogyan előzhetem meg? Nagyon köszönöm a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza vizelet fehérje pozitivitás témában

Kedves Kérdező!

Tekintettel az előzményekre, sűrűbb kontrollt igényel a vesefunkciója illetve az ezzel járó egyéb vizsgálatok, ezzel kapcsolatban nőgyógyászával konzultáljon legyen kedves. Ezen kívűl "célirányosan" nem igazán tud elleni mit tenni. Ha súlyosabb veseműködési probléma keletkezne egy esetben, úgy akár a terhesség korábbi befejezése is szükségessé válhat.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. március 26., 09:19; Megválaszolva: 2015. április 06., 20:46
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Pecsételő vérzés
Laborlelet kiértékelés
Lehetek terhes?
Meddőségi problémák
Gyermekvállalás