Utrogestan szedése

Kedves Doktor úr/nő! Már egy éve szeretnénk kisbabát a párommal, de eddig még nem sikerült. Hosszú évek óta van több napos barázásom, de eddig nem tulajdonítottam jelentőséget, de most már igen. A nőgyógyász elküldött vérvételekre, melyek eredménye: 3. napos TSH: 3, 1 mU/l FT-4: 12, 1 pmol/l FT-3: 2, 9 pmol/l Ösztradiol: 74, 65 pmol/l Tesztoszteron totál: 0, 66 nmol/l progeszteron: 2, 0 nmol/l Össz prolaktin: 180, 70mU/l Luteinizáló hormon:5, 2 U/l Follikus stim. hormon:6, 8 U/l cortisol: 254, 9 nmol/l DHEA-s 4, 87 umol/L SHBG: 85, 07 nmol/l 21. napos: Tsh 3, 1mu/l, FT-4 12.1pmol/l, FT-3 2, 9 pmol/l, progeszteron:54 nmol/l, összprolaktin 280, 9 mu/l Inzulin rezisztencia: glukóz evés elött:4, 8mmol/l, glukóz 120perc:4, 6mmol/l, inzulin 0 min 7, 03uu/ml, inzulin 120 min 11, 80 uu/ml. Peteérésem UH szerint van. Endokrinológus felírt Letrox 75-t, ezt szedem már egy hónapja lassan, valamint a nőgyógyász annak ellenére hogy a progeszteron jó lett, biztos ami biztos utrogestant is. Azt mondta, hogy peteéréstől számítva 10 napig lehet szedni. A kérdésem, hogy ha peteéréstől számítva (14. nap) szedem, 10 nap után abba kell hagyni. De ha létrejön véletlen a terhesség, viszont a teszt még nem mutatja ki, mit csináljak? Megszakad a terhesség, ha az előírt 10 nap után abbahagyom a szedését? Vagy meddig szedjem? Miért csak 10 napig lehet szedni? Hisz utána van még 4 nap a menzeszig elvileg. Az az idő akkor kiesik, és lehetőségem van elveszteni a terhességet (ha egyáltalán kialakul). Nem tudom mit tegyek. Nagyon köszönöm a segítségét előre is.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza a utrogestan alkalmazása témában

Kedves Kérdező! Ha "biztosra akarunk menni" akkor addig szedje az utrogestant amíg negatív - reméljük pozitív - a tesztje. Tehát a várt menzesz után kb 5-6 nappal teszteljen ( ha nem jön meg a menzesze ). Így nem okozhat semmiféle negatív hatást. Üdvözlettel Dr. Tekse István

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2014. május 29., 20:06; Megválaszolva: 2014. június 04., 12:01
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Lelet értelmezés - kérdés
Cipralex 10 mg terhesség
Hormonpanel-teherbeesés
Vérvétel elemzése
Babatervezés