Világos széklet kisgyermeknél

Tisztelt Doktornő! 3 éves kislányom múlt vasárnap este hányni kezdett, először volt mit, aztán már csak nyálkát és folyadékot öklendezett. Másnapra folyékony széklete lett, de csak 1-2 alkalomommal. Még 2-3x hányt, étvágytalan volt, de ivott folyadékot. Kedd reggelre én is rosszul lettem (hányás, hasmenés, hidegrázás, gyengeség) , majd estére a férjem is.Láz nem volt senkinél a családban. Kislányom tegnap óta eszik rendesen, jó kedélyű (mondjuk az is volt a héten, csak nem evett) , de még mindig világos sárga a széklete. Normaflort, Actimelt kap, nagyon szívesen fogyasztja, mást a háziorvos nem rendelt. A világos széklet miatt aggódom (máj, epe? ) , de a doktor nénink azt mondta, ez egy ilyen fertőzés után normálisnak mondható az epe érintettsége miatt. Bízom a Doktornőnkben, de azért szeretném az Ön véleményét is kikérni. Valóban nincs tennivaló, és mikorra kell ennek változnia? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza világos széklet témában

Kedves Kérdező!

A világos sárga színű széklet valóban nem gond, ha a széklet színe fehér az jelent problémát.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2011. február 12., 16:27; Megválaszolva: 2011. február 14., 15:55
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél