Henoch-Schönlien purpura

Kislányommal január elején kerültünk kórházba ezzel a betegséggel. Minden eredménye negatív lett (hasi uh, arc uh, vérvétel)! Egy hét után haza engedték Ospent,, rutascorbint c vitamint normaflort kellett szednie. Amint a gyögyszert nem szedtük egy hét múlva ismét jelentkeztek a pöttyök a fenekén! Megint vért vettek de ez is negatív lett! A kérdésem tehetünk e valamit hogy a betegség ne jöjjön vissza vagy egyáltalán van gyógymód hogy tünet mentes legyen?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza Schönlein-Henoch témában

Kedves Kérdező!

A Schönlein-Henoch purpura autoimmun megbetegedés, általában spontán gyógyul, de rosszabb esetben szövődmények alakulhatnak ki. Amennyiben a vizsgálatok korábban rendben voltak, ez szerencsés, mert azt jelenti, hogy nincs vese vagy bélszövődménye kisfiának. Mindenképpen érdemes lenne góckutatást végezni (fül-orr-gégészet, fogászat) , hogy van-e a háttérben krónikus megbetegedés, de megelőzésre más lehetőség, mint a Rutascorbin, C vitamin nincs, amennyiben valóban Schönlein-Henoch purpuráról van szó.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. február 01., 12:10; Megválaszolva: 2011. február 02., 12:26
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?