• duphalac

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Udvozlom! Van egy kozel 4 honapos kisfiam es nagyon ritkan van szeklete(4naponta), van amikor meg tobb nap utan sincs, akkor segitunk neki szelcsovel. De, amikor magatol van szeklete, akkor nagyon megszenvedi, mire sikerul neki. Egy ismerosunk ajanlotta a Duphalac szirupot, hogy ezt adjuk neki reggelente, ez lazitja a szekletet. Itt (jelenleg Angliaban elunk)nem lehet kapni, megrendeltuk otthonrol. Adhatjuk neki es mennyi ideig nem art? A masik kerdesem arra vonatkozna, hogy marc.10-en a kisfiam kapott harom vedooltast(ezzel sincs gond, hogy harmat adnak egyszerre? ), DTaP/IPV/Hib, MenC, PCV.Es megkertuk a BCG oltast(mert itt nem adjak egyebkent), amire most varjuk az idopontot. Van valami idotartam, aminek el kell telnie, hogy megkaphassa a BCG-t a masik 3 utan? Valaszukat elore is koszonom! Tisztelettel: K.B. Mariann

        WEBBeteg szakértő válasza a székrekedés témában

        Tisztelt kérdező!

        Ha anyatejet kap a kisbabája, természetes, hogy ritkébban van széklete. Amennyiben ez aranysárga, kenőcsös és jellegzetes anyatejes széklet szaga van, nem kell beavatkozni. Amikor majd eszik mást több széklete is lesz. A Duphalac adható egyébként csecsemőknek is, mivel ez egy speciális cukorféleség hosszabb ideig is adható hozzászokás veszélye nélkül. De amint írtam, nem vagyok benne biztos, hogy szükség van rá. A BCG oltás ellenjavallatai között nem szerepel, hogy mennyi időt kell várni más oltások között, ill. hogy mennyi ideig nem adható egyéb oltások után. Mindenesetre, mivel ez élő gyengített kórokozót tartalmaz és a lázas betegség ellenjavallat, várnék néhány hetet a beadással az előző oltások után. A leírt védőoltások után ugyanis néhány napig lehet levert a baba, vagy esetleg kis hőemelkedés is előfordulhat. (Itthon is több oltást aadnak egyszerre, tehát ez nem volt baj.) A hazai oltási gyakorlat szerint ha nem fakad meg az újszülött korban adott BCG, 6 hónaposan kapják a gyermekek az újraoltást. Tehát semmivel nincsenek elkésve.


        Kérdés: 2010-03-15 20:36:00; Megválaszolva: 2010. március 15., 20:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Gyógyulás után…
        Amikor beteg a gyermekünk, fontos, hogy a meseolvasás se kerüljön háttérbe.
        Egymillió migrénes
        Volt már valaha olyan mértékű fejfájásod, hogy nem tudtál dolgozni?
        Tiszta orrok, nyugodt napok