Fájdalom csillapítás

5 éves kisfiamnak fityma letapadás miatt rövid iv. altatásban az urológus hátra húzza a bőrt.

Sokan mondták, hogy utána nagyon fog neki fájni, nehezen tud majd pisilni. A kukiján a bőrt nem engedi majd vissza húzni a fájdalom miatt.

Kérdésem az lenne, hogy tudnak e ajánlani olyan módszert amivel csökkenthetném a fájdalmát? Milyen praktikával könnyíthetném meg az életét a beavatkozás utáni pár napban? Hány nap múlva javasolt óvodába vinni?

 

Dr. Csuth Ágnes válasza fitymaszűkület témában

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben a fityma hátrahúzását nehezíti a fityma szűkülete akkor a fájdalommentes tornáztatás nem lehetséges. Ha nincs szűkület 1-2 nap után fájdalommentes lesz. Vegyen lidocain kenőcsöt és 15 perccel a tornázatás előtt bekenve csökkentheti a fájdalmat, de nem lesz fájdalommentes. Amennyiben nem lesznek gyulladásos jelek 1-2 nap után mehet az óvodába.

Kérdés: 2009. november 24., 17:12; Megválaszolva: 2009. november 24., 17:12
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Fityma vizsgálata, gyermeknél...
Érdeklődni szeretnék, kisfiam lassan 5 éves lesz, a háziorvos szerint kicsit szűk a fitymája, mert nem lehet hátrahúzni a bőrt. Valóban...
letapadt kuki vagy fitymaszűkület
Tisztelt Doktornő! Kisfiam 2 éves, és eddig nem húzogattuk a kukiját hátra, mert igen eltérő információkat találtam erre vonatkozóan. Az orvosok...
Gyerekkori fitymaszűkület
Tisztelt DoktorÚr/Nő! 5 és fél éves kisfiam nemi szervén még nem lehet teljesen hátra húzni a bőrt. Azt szeretném megtudni, hogy mi az a...
Gyermekkori fitymaszűkület
Tisztelt Doktor nő/úr! A kisfiam októberben tölti be a 6. életévét, eddig is rendszeresen hordtuk a háziorvosunkhoz, aki kontrolálta a...
Ftorocort
Tisztelt Doktornő/Úr! 13 hónapos gyermekemnek fitymaszűkület "oldása" után orvosunk Ftorocort krémet írt fel, amellyel a sérült bőrfelületet...