Kisbabám nyakán két göböcske van

Tisztelt Doktor Úr/ Nő!
9 és fél hónapos kisfiam vérvételi eredménye. Azért készült mert a nyakán (bal oldalt) találtunk két göböcskét (nem fáj neki tapintásra) , háziorvos szerint megnagyobbodott nyírokcsomó. Fül-orr gégész látta, negatív leletet kaptunk.
A kisfiam az elmúlt időszakban beteg nem volt, láza, hőemelkedése nem volt. 3 hete kezdtek jönni a fogai és volt párszor lágyabb széklete napokig amire a dokink azt mondta ez a foga miatt van nem más. (két és fél hónaposan volt egy hörgőgyulladása, akkor kórházban kezelték, Ventolin puffokkal) . Azóta szerencsére beteg nem volt.
Az lenne a kérdésem, hogy * Neutrophyl granulocyta 16/7 %                (30 – 47) utalhat valamire, kell esetleg valami más vizsgálat? (pár oldalon olvastam a neten, hogy a Neutrophyl granulocyta csökkenése utalhat daganatos megbetegedésre is.
 
Se Ferritin 16, 6 ug/1
Süllyedés: 5 mm/ó
Vérkép automatával IV.
Fehérvérsejt: 8, 23 10’9/L
* Neutrophyl granulocyta 16/7 %                (30 – 47)
Lymphocyta  73, 5%
Monocyta 7, 5 %
Eosinophyl granulocyta 2, 1 %
Basophyl granulocyta 0, 2 %
 
Abs. Neutrophyl   1, 4   10’9/L
Abs. Lymphocyta  6, 1  10’9/L
Abs. Monocyta      0, 6  10’9/L
Abs. Eosinophyl    0, 2   10’9/L
Abs. Basophyl       0, 0  10’9/L
 
Vörösvérsejt:    4, 58    10’12/L
Haemoglobin: 124 g/L
Haematocrit 0, 358 L/L
 
*Celluláris hgb. Konc. 346 g/L               (260-340)
Thrombocyta 379  10’9/L
Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza csecsemő, vérkép témában

Tisztelt Kérdező!

A neutrophyl szám nagyfokú csökkenését valóban nem szeretjük, de emellett meg kell figyelni a lymphocyta számot is, ugyanis ha ez utóbbi van túlsúlyban, az vírusos fertőzés jelenlétére utal, mint az Ön kisfia esetében is, tehát aggodalomra nincs ok, egy kis enyhe vírusos fertőzése lehetett a kisfiának. Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász

Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. október 16., 09:24; Megválaszolva: 2009. október 16., 09:24
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Vérvétel, allergia vizsgálat...
Tiszteltt Szakértő! Kiafiamnak hónapok óta tartós hasmenése van, ami miatt már felkerestünk egy gasztróentrtológust is, aki első körben...
Étvágycsökkenés kiscsecsemőnél
Tisztelt Doktor Nő! Kisfiam 36.héten 2500 grammal született. Szépen fejlődött, 2, 5 hónaposan már 5000 g volt. Azóta azonaban semmit sem hízik...
Miért ropog-kattog a babám térde?
Azt szeretném kérdezni hogy miért ropog-kattog az 5 hós babám térde? Már kb 1 hós korától hallom. Hogyha felemelem a lábát akkor kattan egyet a...
8 hónapos baba vérképe ad -e...
Azt hiszem, a képfeltöltéssel nem jártam sikerrel, leírnám az előző kérdésemhez kapcsolódó 2 vérképben jelzett eltéréseket: 1. vérkép (a...
Repülés csecsemövel
Tisztelt Cim,   Külföldön elünk, es juni közepere vagyok kiirva szülesre. Az itteni orvosom közölte, hogy legalabb 6 honapig nem hogy ne repüljek...