Miért ropog-kattog a babám térde?

Azt szeretném kérdezni hogy miért ropog-kattog az 5 hós babám térde? Már kb 1 hós korától hallom. Hogyha felemelem a lábát akkor kattan egyet a térde!

Ez mitől lehet?

Esetleg a vigantol csepp az segítene rajta?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza csecsemő, térd témában

Kedves Anyuka!

A Vigantol cseppet a kattogástól függetlenül célszerü adni a babának 1 éves koráig, mert csak akkora alakul ki a szervezet D vitamin szintetizáló képessége teljesen. A térdkattogásnak több oka is lehet. Lehet egy általános kis foku izületi lazaság, ami ebben az időszakban még nem kóros, de odafigyelést igényel, és ha tartósan fennáll, akkor gyermekortopédiai szakrendelésen mutassa meg. Vannak olyan betegségek, amelyek a térdkalácsot érintik. Nem megfelelő a mérete, az elhelyezkedése, az alakja, esetleg nem is fejlődött ki. Nem súlyos kórképek. Azt javaslom, hogy ha a baba fél éves koráig megmaradnak a tünetek, keressenek fel egy szakrendelést! Üdvözlettel: Dr. Bogdán Aurél, ortopédia-traumatológia szakorvos

Kérdés: 2009. október 07., 20:39; Megválaszolva: 2009. október 07., 20:39
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Étvágycsökkenés kiscsecsemőnél
Tisztelt Doktor Nő! Kisfiam 36.héten 2500 grammal született. Szépen fejlődött, 2, 5 hónaposan már 5000 g volt. Azóta azonaban semmit sem hízik...
Kisbabám nyakán két göböcske van
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! 9 és fél hónapos kisfiam vérvételi eredménye. Azért készült mert a nyakán (bal oldalt) találtunk két göböcskét ...
Repülés csecsemövel
Tisztelt Cim,   Külföldön elünk, es juni közepere vagyok kiirva szülesre. Az itteni orvosom közölte, hogy legalabb 6 honapig nem hogy ne repüljek...
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata