• Pfeiffer-féle mirigyláz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok! 22 éves vagyok egyszer már túl estem ezen a betegségen és az lenne a kérdésem hogy elkaphatom-e mégegyszer? vagy meg lehet-e előzni?

        üdvözlettel:

                          Norbert

        WEBBeteg szakértő válasza a mirigyláz témában

        Kedves Kérdező!

        A Pfeiffer-féle mirigylázat vagy mononucleosis infectiosat általában az Ebstein-Barr vírus okozza. A fertőzés után védettség alakul ki a szervezetben. Azonban ehhez hasonló tüneteket okozhat több más kórokozó is, pl. a Cytomegalovírus, ezt azonban csak vérvétel útján lehet elkülöníteni a többi kórokozótól.

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-27 10:19:18; Megválaszolva: 2011. október 04., 09:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!