• Gyermek aceton szagú lehellete

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 12 éves kislányom miatt írok Önnek, ugyanis pár éve már, hogy aceton szagú a lehellete! Voltunk orvosnál régebben ezzel, vérvétel volt, mindent rendben találtak, javasolták igyon több folyadékot! Szeretném Öntől megkérdezni, hogy miért lehet aceton szagú a kis szája, betegség állhat mögötte vagy mi okozhatja? Elmúlik valaha is? Régen kevesebbet ivott, majdnem kiszáradt, suliban sajnos nem itathatom (mint itthon). Nagyon várom válaszát, és előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a acetonos lehellet témában

        Kedves kérdező!
         
        Az acetonos lehellet előfordulhat cukorbetegségben -mivel a gyermekénél ez évek óta fennáll, és orvosnál is voltak, nem gondolom, hogy ez a gond- ill. kevés folyadékbevitel esetén. Fontos, hogy a gyermeke elég, napi 1, 5 l folyadékot kapjon. A rossz szagú lehellet- bár ez nem acetonra emlékeztet- oka lehet a nyitott gyomorszáj is. Ezt gasroenterológus tudja vizsgálni. Tartós rossz szájszagnál fogászati és fül-orr -gégészei vizsgálat is javasolható, ottani kórok kizárására.

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-29 23:00:02; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 14:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: