Végbél repedés

Üdvözlöm! Én egy 5 és fél hónapos kislány anyukája vagyok a segitségét az ő problémája miatt kérem! Nagyon kétségbe vagyok esve! Kislányom csak anyatejet kapott most pár hete kezdtem nek bébi ételt adni, két hónapos kora óta problémánk volt a székletüritéssel mert nem volt neki minden nap sőt volt hogy 10 nap telt el két kakilás között! De a gyerek orvosom többszöri rákérdezésem után is azt mondta ne törődjek vele ez normális! Aztán másfél hónapja vettem észre neki ezt a repedést ami a végbélnyilásánál van befelé! Nem sirt kakilás közbe és nem vérzik neki! A sebészeten aranyér kupot, Aurobin és Pimafucort kenőcsöt irták föl ami sajnos mai napig nem segitett! Mostmár minden nap van széklete nem nagy menyiség és krémesnek látom de nem gyógyul a repedés sőt ugy láttam máshol is van! De a sebészeten már nem foglalkoznak velünk! Segitsen nekem ha tud mit tehetnék, hogy gyogyuljon neki nem szeretném ha müteni kéne! Elöre is köszönöm! Tisztelettel Koródiné 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza végbélrepedés témában

Kedves Kérdező!

Háziorvosuk a FONO nevű könyvből receptre fel tud írni a kicsinek kenőcsöt. Azt gondolom azonban, hogy sok esetben a végbélberepedés csak tünet és nem egy esetben jele egyéb gyomor-bélrendszeri betegségeknek. Javaslom keressenek meg egy gasztroenterológus szakembert illetve érdemes lenne átgondolni, hogy mennyire lett óvatosan bevezetve a kicsinek a nem anyatejes táplálék. Az az elfogadott, hogy egyszerre csak egy táplálék legyen bevezetve az 3 napig maradjon és ha nem jelentkezett rá allergia csak akkor vezessünk be egy újabb élelmiszert. Pl. érdemes reszelt almának a levével kezdeni, majd magát a reszelt almát adni, ha nincs gond akkor 3 nap múlva lehet kis banánt adni, stb. A boltban kapható bébiételekkel érdemes vigyázni, mert sokszor ráírják, hogy 4 hónapos kortól adható, de ha az összetevőket megnézzük sokszor benne van a tej, stb. ami viszont 4 hónapos korban semmi képpen sem adandó. Ezt csak azért írtam le, mert nem volt világos, hogy hogyan történt a hozzátáplálás.

Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász

Kérdés: 2009. május 01., 15:31; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 14:01
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?