Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél

Üdvözlöm. 3 gyermekes ,(túlzottan)aggodó édesanya vagyok. A legkisebb gyermekem 2 éves kisfiú.kb 1 éve felfedeztem a tarkója fölött egymás mellett 2 dudort..egyből orvos..doktornéni megnyugtatott h mozdìtható semmi baj nincs vele ..nyirokcsomó majd visszahúzódik ,de azért figyeljem ha nőne akkor jelentkezzúnk ismét.. viszont egy év alatt sem húzódott vissza..a gyerek nem beteg ,nem köhög nem folyik az orra semmi..a legutobbi ovis ,sulis megfázások alkalmával mikor mind3 beteg volt ismét megmutattam akkor egy helyettes doktornéninek ,ő is azt momdta nem kell aggodnom ez csak a nyirokcsomo..probáltam utána olvasni neten is..de nem tudom mit hihetek el ,mit nem! Van ahol azt írják napok,hetek,hónapok alatt tűnik el..valahol azt olvastam ,hogy gyerekeknél egy bizonyos korig normális ha jelen van . Nem rég a másik oldalon a füle mögött is észre vettem egy kis csomot ami valószinű szintén nyirokcsomo. Tényleg normálos ,hogy nem húzódott még vissza neki? 3 hónaposan kórházba voltunk egy hétig obstruktiv bronchitis miatt .(az egyik tesot is kezelték ezzel réggebben) Elképzelhető ,hogy amiatt alakult ki ez ? Igazából akkor még mem csak 1 éves kora körüll észleltem nála. Köszönöm előre is a válaszát. Üdvözlettel : Krisztina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Vas Felícia Emese válasza a nyirokcsomó témában

Kedves Édesanya! Valóban, a megnagyobbodott nyirokcsomó gyakran okoz fejtörést a szülőknek. Hadd mondjam el, hogy egészséges, panaszmentes gyermekek kb. felénél tapintható bizonyos régiókban megnagyobbodott nyirokcsomó, mely legtöbbször ártalmatlan, magától múlik. Gyakran vírusfertőzéshez kapcsolódóan látunk nyirokcsomó megnagyobbodást, azonban ha csak egy éves kora körül észlelte nála, nem valószínű, hogy a 3 hónapos korban történő bronchitis miatt nagyobbodhatott meg. Aggodalomra különböző, gyermekénél a leírás alapján nem jelen lévő tünetek adnának okot (pl. ha csontkemény tapintatú, kísérő tünetként fogyás, étvágytalanság állna fent, alapjához rögzült lenne), de ezt mivel két különböző gyermekorvos is látta fizikális vizsgálat során, nem gondolnám én sem. Ha azonban az Önt megnyugtatja, egy vérvételt, illetve ultrahang vizsgálatot felvethet gyermekorvosuknak. Jó egészséget kívánok, tisztelettel,

Kérdés: 2020. november 16., 18:34; Megválaszolva: 2020. november 22., 20:51
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Vaxigrip Tetra influenza védőoltás
Emelkedett LDH
Járás betegsèg után
Gyerekvitamin meddig szedhető?
veleszületett pajzsmirigy...
Tisztelt Dr Nő! A kisunokám október 08-án született,most október 26-án kellett visszamenniük a körzeti gyermekorvoshoz,hogy újra megismételjék a...