• Baba

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor! Érdeklődni szeretnék a babám 5 hetes légzés figyelőnk pelenkára csatolható, miközben szopizik többször bejelzett. Én nem vettem észre, hogy nem vette volna a levegőt, a gyerekorvosnak jeleztem szerinte fals riasztás. Nem tudom kell - e ezzel foglalkoznom. Másik problémám, hogy van amikor a baba légzése 60/perc fölé megy, főleg evés után illetve van amikor 20 /perc alá esik. Nem tudom ez mennyire normális. Előre is köszönöm a választ

        Dr. Vas Felícia Emese válasza a légzésfigyelő témában

        Kedves Édesanya! 5 hetes korban csecsemője légzésszámának normál értéke 35/perc körül van. Átmeneti légzésszám emelkedés persze előfordulhat, de ha nincs babájának pl. láza vagy légzőszervi megbetegedése, ez csak időleges. Tapasztalatok szerint a pelenkára csatolható légzésfigyelő nem túl pontos, valóban igaza van házi gyermekorvosának, fals riasztás lehet a légzéskimaradás, ahogy a túl alacsony légzésszám is. Ha nem tapasztal nála kórosat, nem szükséges ezen időkben is rátenni a légzésfigyelőt. Önnél pontosabban egy műszer sem észleli gyermekét! Tisztelettel,


        Kérdés: 2020. március 04., 10:39; Megválaszolva: 2020. március 06., 18:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: