Figyelemzavar. Hiperaktivitás

Üdvözlöm! Kisfiam igen nehéz körülmények között született. Terhesség 26.hetében derült ki, hogy egy hatalmas terime van a nyakán. Túlzott magzatvíz a 30 héten burokrepedést okozott, majd két napi kórházi bentfekvést követően alacsony szívhang miatt szinte azonnal császároztak. Kisfiam most 3 éves és igen nagy gond van a figyelemmel, probléma van a beszéd minőségével. Nagyon aktív, állandóan pörög, de nagyon okos kisfiú.Korai fejlesztésre járunk. Segítségét a lelet értelmezésében kérném, illetve abban, hogy ezek a tünetek származhatnak a szülés körüli problémákból? Köszönöm válaszát

Dr. Vas Felícia Emese válasza fejlesztés témában

Kedves Édesanya!

A lelet nem került csatolásra, így csak az Ön által leírt tünetek és korábbi történések alapján tudok válaszolni. Koraszülött gyermekeknél valóban gyakorta találkozunk figyelem-és beszédzavarral. A korai fejlesztés folytatása mindenképp folytatandó, illetve a rendszeres kontroll és követése a gyermeknek.

Tisztelettel,

Kérdés: 2020. február 04., 15:11; Megválaszolva: 2020. március 06., 18:57
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
7 hónapos baba-remegés
Magas Immunglobulin A
Van e teendő?
Szem bevérzés
Szérum P laborleleten magas