• 1 eves baba sulya

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktorno! Nagyon koszonom az eddigi valaszait mindig rengeteget segitettek!!! ismet lenne egy kerdesem :) Most voltak a lanyok egy eves statuszon vedononel. 74 cm es 8500 g volt ruhaba mindenestol a kislanyunk, szoval olyan 8 korul lehet valojaban (vedono nem viszi tulzasba a pontossagot).. a vedono azt mondta a magassaga a percentilis 25-50 kategoria a sulya viszont 10-25 es 10 alatt szoktak mar szolni. Az erdekes hogy barki ranez eppen nem koverezi le a kicsit, mikor meg lemerik mar tul konnyu... rengeteget mozog hihetetlenul fejlodik, es semmi egeszsegtelensegre utalo jelet nem latunk rajta (eddig 2x volt par napig taknyos 1x volt 1 napig lazas eleteben). Mar all magatol par masodpercig, eddig 5 lepes a rekord amit egyedul megtett, es tudom mindenkinek a sajatja a legszebb legokosabb, de hihetetlenul fejlodik. Parom babajelbeszedet tanul es oktat, es a pici mar ket szavas mondatokban jeleli az igenyeit. Az etkezes a meg, eleg, es par hetkoznapi dolgok ertheto jelelesei sem okoz gondot, hogy erthetoen es tisztan kommunikalja le ezeket. Csaladtagokat par zajos targyat kezdobetukkel megkulonboztetve felismeri es mondja ... stb Allerias reakcioi miatt (meg az elso 3 honapba volt) egeszseges etrenden van, tapot bolti tejes glutenos dolgokat nem kap, rengeteg gyumolcs zoldseg parolva fozelek formajaban, es amit mi eszunk szinten alergen mentes ebedet is kapja. Szinte egesznap eszik valamit.. es meg anyatejes napi 2x 3x Napi rendszeres tobb szep kaka van, rengeteg pisi, sokat is iszik. Erdeklodnek hogy ez igy rendben van? Feleslegesen nem gyartanank egeszsegtelen tulsulyos gyereket csak hogy jobb legyen a statisztikaja... mellekletben csatolok kepet a kis pocakosrol. Nagyon szepen koszonjuk valaszat!

        Dr. Balogh Andrea válasza a súly- és hosszpercentil témában

        Kedves Kérdező! A kép sajnos nem érkezett meg a kis pocakosról pedig kíváncsi lettem volna rá :). Az Ön által írt mérési eredmények alapján kislányuknak mind a testmagassága mind a súlya teljesen normális, aggodalomra nincs semmi ok. Ami jó lenne, ha a korábban mért testsúlyát és testmagasságát is látnám, hogy hány hónaposan milyen súlya és magassága volt a kicsinek, mert akkor látnám a fejlődési ütemét, de a jelenlegi súlya és magassága teljesen rendben van, aggodalomra semmi ok. A magasságához viszonyítva a súlya kevesebb, azaz csinos, szép kisbaba, de a súlya tökéletesen benne van a normál tartományban. Akkor szoktuk a gyermekeket szakvizsgálatra küldeni, ha 3 percentil alatt vagy 90 percentil felett van valamelyik érték, ez pedig az Önök kislányánál szóba sem jön. További szép fejlődést kívánok:)! Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. augusztus 13., 11:35; Megválaszolva: 2019. augusztus 21., 14:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: