• vélhetően rosszul alkalmazott sóterápia gyermeknél

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Hölgyem/Uram! Kislányom 2 éves és 8 hónapos és nátha tünetei jelentkeztek nála. Alacsony láza volt, köhög, folyik az orra. Láza szombat este volt utóljára. Rhinathiolt, Nurofent és Vitacolan multivitamin keszítményt kapott ezekben a napokban ill. orrsziporsziztuk az orrát. Orvos is látta, ő sem írt fel neki több mindent. Több ismerőstől is hallottam a sószobák jótékony hatásáról. Ezen ismerőseim 2-3 éves gyermekeiket is többször odahordták, így fel sem merült bennem, hogy túl kicsi lehet hozzá a lányom. Kifejezetten ajánlották ők is ill. a sószobánál lévő hölgy is a sószobát ilyen nátha jellegű betegségeknél. Egy szóval nem mondta, hogy 5 év alatti gyermeknek nem ajánlott, ill hogy gyermek orvosi vizsgálatokkal/igazolással kezdhetné meg a sóterápiát. (nem védekezésből szeretném irni, csak felhívva a problémára a figyelmet ) Száraz sószobában voltunk. Két gyermekemmel voltam, a kisebbik csak egy éves, neki semmi baja nem lett, viszont a nagyobbik lányom a tegnap esti sóterápia óta csillapíthatatlanul szárazon köhög. Szó szerint sokszor egy perc nyugalma sincs neki. Ma este kapott baby luuf kenőcsöt a mellkasára és a hátára. Sok mindent összeolvastam a neten, amik megrémítettek, többek között ez is: " A csecsemők és kisdedek esetében a sóbarlang-terápia eredményeként főleg a koncentráltabb mesterséges sóbarlangokban a pár mm-es hörgőkben létrejövő intenzív nyáktermelődés és váladékoldás akár előnytelen is lehet, mivel a keletkezett bőséges nyák eltömeszelheti a kishörgőket, így köhögést, nehézlégzést esetleg zihálást is kiválthat." Jelen esetben mit tudok tenni? Mi lehet pontosabban a baj? Háziorvoshoz holnap reggel viszem, viszont mit lehet ilyen esetben csinálni? Ez úgymond majd kiürül és csak idő kérdése és jobban lesz vagy komolyabb bajt okoztam-e a sóterápiával, ami szakorvost kíván? 30 percet voltunk bent. Valaszát előre is köszönöm! Mielőbbi válaszát várva: Üdvözlettel: M.né P. Nelli

        Dr. Balogh Andrea válasza a sószoba témában

        Tisztelt Kérdező! Mindenképpen háziorvosnál jelentkezzenek. Maradandó károsodást úgy gondolom nem kap a gyermek. A sószobában dolgozó alkalmazottnak tudnia kell, hogy az adott sószoba milyen, mekkora ott a só koncentrációja, hány éves kortól mehet be oda egy gyermek, mennyi időt tölthet ott, feltételezhetően így is tettek. Sajnos előfordul hogy a sószobában egyszerre több gyermek is tartózkodik akik betegek és egymástól kapnak el fertőzéseket, mert sokan nem megelőzés céljából használják a sószobát, hanem betegen is. Lehet, hogy Önöknél is ez fordult elő. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 26., 22:46; Megválaszolva: 2019. április 05., 12:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: