• Nyakszirtcsont eltérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Életvidám kisfiam 8 hónapos. Nemrégiben arra lettem figyelmes, hogy a két oldali nyakszirtcsontja nem egyforma. Ránézésre alig van különbség, de tapintásra észrevettem, hogy bal oldalon nagyobb, "duzzadtabb"a csont, de kemény. Ez jelenthet bármilyen súlyos elváltozást? Mozgáskoordinációja jó. Kisebb korában jobban használta a jobb oldalát mint a balt, de mára ez teljes mértékben rendeződött. Köszönöm válaszukat.

        Dr. Balogh Andrea válasza a tarkótáji dudor témában

        Tisztelt Kérdező! D vitamin hiányban illetve felszívódási zavarban elő szokott ilyen fordulni, de ott inkább puhább a csont. Érdemes megnézni, hogy valamelyik családtagnak nem ilyen-e a fejformája, öröklött is lehet, illetve ami fontosabb, hogy nem esett-e le ágyról a kicsi azaz sérülés nem történhetett-e. A biztonság kedvéért háziorvosuknak mutassák meg. Tisztelettel: D.r Balogh Andrea gyermekorvos

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 21., 14:01; Megválaszolva: 2019. április 05., 12:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: