Hátul a kis agy körül bal oldalt a tarkó fölött lehet-e csontkinövés?

Tiszelt doktornő! Nagyon fontos kérdésel fordulok ön van egy 19 hónapos kis fiam akin pár héttel ez elelött a fején észre vettünk egy kis pupot kisé kemény jellegű kis gombócnak tünik el vittük háziorvoshoz aki elöször nyirókcsómonak mondta azt mondta hoy ne agodjak de engem nem hagyot nyugodni igy beutalta a gyerekgyogyászatra ahol rötgent és vérképet csináltak a rötgen semmilyen kóros el térést nem mutatot a véreredmé i teljese jó csak egy kis vérszeénységet mutatot diagnózisnak pedig ezt állitoták rachitis, aktív és azt mondták akkor vigyem vissza a kórházba ha ez felpuhul nagyon szépen megköszöném ha bövebb felvlágositást adna mert én ezt a szakrendelöbben sajna nem kaptam meg de én nem tudok a kicsi fejéhez nyulni én vinném tovább a neurulogiára mit tetszik erről az egészröl gondlni? És mit tetszik javasolni? Nagyon szépen köszönöm tiszeletel H Mihalyné

Dr. Balogh Andrea válasza kis púp témában

Kedves Kérdező!

A pici göbök, csomók a legtöbb esetben valóban nyirokcsomók szoktak lenni amik teljesen normálisan. Ebben az életkorban a kicsik sok kórokozóval találkoznak, az immunrendszerük aktívan működik, a nyirokcsomók ennek a természetes jelei. A csontkinövés ha az lett volna a röntgen kimutatta volna. Mivel a vérképe is teljesen normális úgy gondolom semmi ok aggodalomra, a neurológiára vinni semmi értelme.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2016. január 31., 18:27 ;Megválaszolva: 2016. február 03., 20:23
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Gyereknek céklalé
VUR miatti visszatérő húgyuti...
7 hónapos baba-remegés
Magas Immunglobulin A
Van e teendő?