asztmatikus bronchitis?!

Tisztelt Dr. Sebő Zsuzsanna! 4 éves kislányom kezelési alternatívája reményében keresem Önt. 3 éves koráig szinte soha nem volt beteg (addig szoptattam) , egyedül a hasmenés fordult elő kb. félévente. Ahogy bekerült az oviba, két hét múlva a Klinikán kötöttünk ki vírusfertőzés talaján kialakult nehézlégzéses bronchitissel. Ez volt az első befulladás. Azóta már volt négy. Ebből a legutóbbi a legsúlyosabb, szörnyű sìpoló-búgó hallgatózási tünetekkel, 85-ös oxigén szat., oxigént is kapott. Jan-okt. végéig egyetlen ilyen epizód sem volt gyógyszerek nélkül (! ) , de ahogy újra elkezdte az ovit október első napjaiban - mert nyár végén kistestvére született - három hét múlva újra kezdődött a hapcik-köhögés-fulladás folyamat. Az orvos szerint a vérkép alapján mindig vírusfertőzés igazolható, ebből fejlődnek ki az asztmatikus tünetek. A családban senki nem dohányzik, füsttel máshol sem érintkezik, semmiféle háziállatunk sincs. Kimutatható allergiája nincs, legalábbis 3 évesen nem volt (csak vérből néztek főként táplálék allergéneket, bőrpróba nem volt) . Szeretném megkérdezni, hogy ez ellen a hurut ellen mit lehetne tenni megelőzésképpen? Vagy ha már kezdődik, mivel lehetne gyorsan lekapni a légzőszervekről a váladékot hogy ne menjen lejjebb és megszűnjön a nyálkahártya duzzanat? Köptetőt ugye nem kaphat, mert csak súlyosbítja a tüneteket, a prednisilonos kúpot pedig mégsem adhatom egy négyévesnek rendszeresen, főleg, hogy legutóbb intravénásan sem nagyon használt, Diaphyllin kellett sajnos. Most 10 hónap után újra kapja a Flixotide-ot napi 2x1 puff adagolásban. Jelenleg újra náthás tünetei vannak, nagyon nehezen ürülő, ragacsos orrváladékkal, ez a fő problémánk. Ventolint ilyenkor orvosi javaslatra 1-1 puff adagolással reggel-este kap, illetve Cetirizint 2x5 cseppet. Már előre félek, mert így indul minden kórházba rohanás... Valami anyai- ösztönszerűség azt súgja, hogy nem a Flixotide a mi problémánkra a megoldás... Őszintén remélem, hogy tud segíteni! Köszönettel, egy aggódó anya

Dr. Sebő Zsuzsanna válasza gyakori fulladás témában

Kedves Anyuka. Kicsit megkésve ugyan, de válaszolok. A kislánynak a vírus fertőzéseit a hörgők spasmusa kiséri, követi. Ez egy hajlam, mint ahogy a betegségekre, hurutokra való fogékonyság is hajlam. Hagyományos gyógymóddal is lehet erősíteni az immunrendszert, de átütő eredményt lehet hozni homeopátiás alkati kezeléssel. Ehhez azonban fel kell keresnie egy homeopatát, aki ebben segít Önöknek. Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

Dr. Sebő Zsuzsanna
Kérdés: 2015. december 23., 16:49; Megválaszolva: 2016. január 14., 09:05
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Van e teendő?
Laborértékek
Szem bevérzés
Szérum P laborleleten magas
Lágyéksérv gyerekkorban