Emelkedett ASO érték

Tusztelt Doktornő! 17 éves fiamnak, februárban egy vérvételi eredményében az ASO érték 380 -as volt.előtte volt egy felső légúti megbetegedése.Egy hónsp múlva, kontroláltuk, de akkor 400körüli volt.Fül-Orr-Gégésznél jártunk, mandulája rendben.mikrobiológiai tenyésztés negativ.Fogorvosnál újra tömték a gyökérkezelt fogainak gyökértöméseit.egy foggyökér cisztás fogát kihiúzták.ez júliusban történt.Vártunk októberig, mivel tudom lassan csökken ez az érték.... Most ismétdltük október vége, és sz eredmény ugyan annyi mint legelőször.370.gyakorlatilag más eltérés nincs a labor erddményén.panasza nincs.mi tévők legyünk? Antibiotikumot szedjen? Merre menjünk? várhatunk még vele? Köszönöm a válaszát előre is! Tisztelettel: V. Mariann

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza AST témában

Kedves Kérdező!

Ha eddig még nem kapott antibiotikumot érdemes adni illetve utána pár héttel kontroll vérvételre vinni a nagyfiút. Amennyiben az eredmény nem javul akkor egy infectologus szakorvossal jó beszélni illetve egy fülészeti kontroll szükséges lehet a mandulák helyzetének újbóli megítélésére.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. október 30., 21:29; Megválaszolva: 2015. november 02., 12:17
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Nurofen szirup fogzásra
További vizsgálatok?
Csecsemő D vitamin adagolás
Rövid,visszatérő fejfájás 2.