szem betegségei

Tisztelt Dr.nő! Kislányunknak a szeme 2 hetesen váladékozni kezdett.Elvittük a gyermekszemészetre ahol a tömlő átöblítésre került.Vissza mentünk kontrollra ahol ismét átöblítették a tömlőt, sok váladék ürült. Még egyszer vissza rendeltek minket kontrollra, ahol ismét átöblítették.Itthon folyamatosan cseppentettük a Brulamycin és a Vigamox szemcseppeket a szemorvos utasítására. Miután abba hagytuk a cseppentést kb.2 hétig jó is volt utána ismét előjött a váladékozás.Ekkor kezdtem el használni rá homeopátiás szereket, Silicea 9 ch napi két alkalommal, Pulsatilla+Hepar Sulfuris 15 ch naponta 3-szor, 1 hétig használtam folyamatosan. Most ismét elkezdtem használni, mert megint váladékos a szeme.Szemészetre nem szeretném vissza vinni. A kérdésem az lenne, hogy ezeken kívül tudnék-e más homeopátiás készítményt alkalmazni? Meddig adhatom folyamatosan a homeopátiás szereket. Előre is köszönöm a válaszát. Tisztelettel: Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Sebő Zsuzsanna válasza könnycsatorna szűkület témában

Két dologra hívnám fel a figyelmét. A hagyományos könnycsatorna öblítést a sok évtuzedes körzeti orvosi munkám alatt mindig 2 hónapos kor körűl végezték el a szemészeten. Ezekből az esetekből egyetlen egyszer sem kellett újra öblíteni, egyszer s' mindenkorra megoldotta a problémát. Nekem ebből az a tanulság, hogy el kellene majd a kicsit vinni egy másik szemészetre, ha betölti a két hónapot, és még vannak tünetei.

Addig valóban jól teszi, ha homeopátiás szereket használ, mert gyakran megoldják ezt a panaszt.

Szereket jól választott, de nem jó potenciában. A silicea-t adjuk könnycsatorna szükületben, de nem) CH-ban, hanem inkább C vagy CH 30-ban heti 2x napi egy adag, és maximum 6 alkalommal összesen.

A Pulsatillát sárgás, nem átlátszó szemváladékra lehet adni 9C, CH potenciában napi kétszer.

A Hepar sulph. inkább sűrű, sárgás szemváladéknál adjuk, akár C, CH 15 -ben napi 1x2x.

Fontos, hogy mind a Pulsatilla, mind a Hepar adása csak akkor jó, ha történik változás a szemmel. Ha 3 nap alatt mincs változás, más szert kell keresni. Ha javul a szem, csökkenteni vagy elhagyni kell a golyókat és ha újra jön a tünet, újra lehet a szert adni néhány napig. Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna gyermegyógyász, homeopata

Dr. Sebő Zsuzsanna
Kérdés: 2014. november 02., 21:30; Megválaszolva: 2014. december 06., 09:11
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél