Allergiavizsgálat

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Van egy 4év5hónapos kislányom, aki szerencsére makkegészséges, viszont a szúnyogcsípésekkel, pókcsípésekkel meggyűlik a bajunk.Nagyon szeretik a szúnyogok, még riasztóval együtt is. Voltunk a Heim Pál kórház bőrgyógyászatán (és már másutt is), ahol "megvigasztaltak", hogy van ennél csúnyább is. A szúnyogcsípés helyén kb.5cm nagyságban bevörösödik, beduzzad, aminek a közepén fehér folt van. (Természetesen van normál kinézetű szúnyogcsípés is, "csak" a 70%-a ilyen. A pókcsípés (nem tudom biztosan, hogy az-e, de más mint a szúnyogcsípés)helye 1-2 hétre feldagad, vörös és viszket. Több helyen is jártunk, írtak is fel ezt-azt valahogy elvagyunk ezekkel- szerencsére nincs sok szúnyog felénk (viszont, ha egy van, az is a kislányomat eszi meg). De, amit igazából tudni szeretnék, hogy létezik-e olyan allergiavizsgálat, ami méh- és darázscsípésre van. Mert erre sehol nem kaptunk választ. Szeretném tudni, hogy felkészülhessek, hisz ha ilyen egy szimpla szúnyogcsípés, akkor mi lehet a méh- ne adj Isten- a darázscsípés esetén. A családban senki nem allergiás semmire, az is lehet, hogy a kislányomnak is, csak a bőre érzékenyebb. De itt sok a "ha". Jó lenne ezt biztosra tudni. Illetve, ha nincs ilyen vizsgálat (én csak biorezonanciás vizsgálatot találtam, amiben nem tudom mennyire lehet megbízni), akkor mi az amit biztosan tartsak magamnál vészhelyzet esetére. A Heim Pál kórházban mondtak valami "tollat", de bővebben nem fejtették ki, mert futószalagon mentek a beteg gyerekek. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza a rovarcsípés témában

Kedves Kérdező! Van méhcsípés allergiára vizsgálat vérvételből tudják megnézni. Csípéskor Calciumot, antihisztamint például: Lordestint, Zyrteket, Cetirizint stb. lehet adni, külsőleg szteroidos krémet és kúpban is lehet szteroidot adni. Az úgynevezett tollal való kezelés csak abban az esetben adandó illetve csak és kizárólag olyan betegek kapják akikre a méhcsípést életveszélyt jelent ezt a vérvétel kimutatja. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2014. augusztus 28., 19:01; Megválaszolva: 2014. augusztus 31., 20:12
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek