Affektív apnoe

Üdvözlöm! A kérdésem a kisfiammal kapcsolatos lenne. 22 hónapos, a hétvégén volt egy affektív apnoe-s ájulása. Egészen születése óta így sír, de ájulásig még nem jutottunk.rettentő ijesztő volt! A lelki oldalára lennék kíváncsi, hogy mi válthatja ki nála ezt és visszavezethető-e a születéskori traumára? Leesett kétszer a szívhangja és azonnali császármetszés volt. Majd elvitték tőlem, csak 5 óra múlva láthattam és érinthettem meg.Rengeteget sírt az első 4 hónapban. Anyatejes baba, még reggelente szoptatom.Nyugodt kiegyensúlyozott.Szabad, de vannak keretek, szabályok.Következetesek próbálunk lenni.Nagy toporzékolós, földhöz vágódós hisztik nincsenek. Meg lehet beszélni vele általában a dolgokat. A párommal jó a kapcsolatunk. Már ismerjük a jeleket, mikor kezdődik a levegő nem vételes sírás, ilyenkor átöleljük, nyugtatjuk, ha nem nyugszik meg ráfújunk, a vízig még nem jutottunk el eddig csak a hétvégén, de az sem segített.Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza a apnoe témában

Kedves Kérdező! Nagyon szépen, gondosan nevelik a kisfiukat ahogy olvasom. Az affectiv apnoe nem pszichés eredetű betegség így ne is okolják magukat ezért, egész egyszerűen az idegrendszere a kicsinek így reagál bizonyos dolgokra. Tudom ez nagyon ijesztő, de az a jó, hogy szépen ki szokták nőni ezt a gyerekek. Azt tanácsolom, hogy gyermekideggyógyász orvos szakvéleményét kérjék ki ha eddig esetleg nem voltak már. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2014. április 23., 15:05; Megválaszolva: 2014. április 27., 11:18
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél