Mit tegyek, ha a gyereknek ciszta van a szárkapocs csontjában?

Tisztelt Doktor Úr! Az unokahugom magyar állampolgár, de portugáliában él a szüleivel. Az orvosi ellátás ott más, mint nálunk. Rtg felvétel készült a kislány bal lábáról, ahol látszik az elváltozás. Fájdalmai miatt keresték fel a háziorvosukat, de nem bizonyult túl segítőkésznek, és most ezzel a lelettel hazaküldte Őket. Egy portugál nyelvű leletet kaptunk, amit a google fordító programjával sikerült lefordítani magyarra. Nem tökéletes, de minden segítséget megköszönök Önnek, amit tud nyújtani a lelet értelmezésében. Nem nagyon értjük, hogy a cisztán kívül milyen eredményt ír az orvos. Mivel már évek óta bokasüllyedése, és lúdtalpa van, így a fájdalmai mára olyan erősek, hogy alig bír lábra állni. Pár évvel ezelött magyarországon voltak, akkor a János kórház ortopédia osztályán vizsgálták, akkor azt mondták, hogy ha kifejlődtek a csontjai, akkor lehet műteni. Ami 18-19 éves kornál nem lehet elöbb. Viszont akkor ez az elváltozás még nem volt látható a szárkapocs csontban. Előre is köszönöm segítségét. Portugál lelet magyarra fordítása: Radiológiai vizsgálatok a térde előfordulása az arc és a profil, kiderül, hogy szinten proximális harmadában a jobb peróneo pszeudo- lacunaris iamgem viszonylag egyértelmű határokat, különösen a felső és alsó peremfeltételek és látszólag enyhe süllyedés a csont kontúr az oldalsó peróneo ezen a szinten, látható az arca a klisé, és kérdésessé válik, hogy az etiológiája értelmezés, amely megfelelhet alapvető ciszta, nem keresi a fordító encodroma nem tartják képek szeptációt tudják a belső, hogy megérdemlik komplementációt más diagnosztikai tesztek.Nem észlelt szabálytalan körüli csont ezen a szinten vagy folyamatos megoldásokat. A szint a mediális aspektusa a metafízis régiójának bal combcsont van egy pszeudo-lacunaris kép szeptációt amely úgy gondoljuk megfelelnek egy bengno agykérgi hibának.Vannak más nyilvánvaló változások a OSTEO-ízületi struktúrák maradt fókuszált.Radiológiai alsó job végtag relatív rövidebb 8 mm, mint bal láb

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a csontelváltozás témában

Önmagában a röntgenfelvétel nem elegendő a pontos válaszhoz, további vizsgálatokra is szükség lenne még. Ami a röntgenen megítélhető, hogy egy körülírt elváltozásról van szó, ami a jóindulatú elváltozások jellemzője. A kép alapján olyan jóindulatú elváltozások is szóba jönnek, mely maguktól, műtét nélkül meggyógyulnak, vagy kis beavatkozásokkal is kezelhetőek. Mindenképpen azt tanácsolnám, hogy kiegészítő vizsgálatok miatt jöjjenek haza és a budapesti Ortopédiai Klinikán jelentkezzenek vizsgálatra. Ott foglalkoznak a mozgásszervi daganatok kezelésével és pontos diagnosztikájával. Lehetőség szerint ezt egy fél éven belül tegyék meg, hogy mihamarabb pontosabb diagnózis álljon a rendelkezésükre és persze a megfelelő kezelést is megkezdhessék, már, ha szükséges.

Kérdés: 2014. április 08., 11:27; Megválaszolva: 2014. április 09., 23:20
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél