Kislányom 16 hónapos szekletproblémák, laboreredménnyel kapcsolatos kérdések

Tisztelt DoktornőT Kislányom 16 hónapos volt januárban. November óta 5-6 naponta kakil nagy sírás és ellenálllás közepette. 2 hete háziorvos ajánlására laevelocot adok neki reggelenet 3 ml-t, naponta megeszik 1 szilva babaételt, 1hete zöldbúzafűlevet is adok neki, próbálok rostban gazdagabb étrendet biztosítani számára, bár elég rossz evő, mert még anyatejet is eszikés nagyon ragaszkodik hozzá (napi 5-6 alkalommal is szopizik) .Ön szerint forduljak szakemberhez ezzel a problémával kapcsolatban vagy mit tudok még itthon tenni meddig érdemes várni ezzel a problémával? A másik kérdésem a laboreredményével kapcsolatos.Gyakori asztmatikus hörghurut miatt kért ho vérvételt. Január végén is lázas beteg volt, én a vérvétele alatt vérhigítót kaptam, mertvakbélműtétem volt. Fannika thrombocita szintje 480, jóval magasabb a határértéknél (limfocita 56 ez is kissé emelkedett) ez mitől lehet, nagy gond? Lehet köze a betegséghez és a vérhigítóhoz? Illetve hemoglobin 136, MCV 75.7, ez mindenképp vérszegénységre utal? És ha igen milyen készítményt ajánl? Előre isköszönöm válaszát, sajnos a háziorvosi szolgálat nem éppen kielégítő nállunk ezért volt ennyi kérédsem...: (

Dr. Balogh Andrea válasza széklet probléma témában

Kedves Kérdező!

Próbáljon meg korpatablettát vagy étkezési korpát adni kislányának naponta 2x1 tablettával, ezt az ételébe is elkeverheti. Érdemes Normaflore-t adni napi 2x1 ampullával illetve a Natrium chloratum 15Ch-s készítményt adni 2x5 golyóval. Remélem ezek segíteni fognak. Fontos lenne, hogy a kicsi minél több folyadékot igyon persze tudom ez nem egyszerű. A thrombocyta szám miatt ne aggódjon ez vírusfertőzésben gyakran előfordul amit a kislánya lymphocyta szintje is mutat. Vérszegénység a hemoglobin szint alapján nem áll fenn, bár az MCV valóban alacsonyabb, mindazonáltal emellett a hemoglobin szint mellett nem kell vaskészítményt szedni csak vasdúsabb étrendet adni a kicsinek.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2013. január 16., 14:17 ;Megválaszolva: 2013. január 21., 18:25
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Pelenkáról való leszoktatás
Tisztlelt Doktor nő / Doktor úr! Véleményét szeretném kikérni 3 éves kislányommal kapcsolatban. Kislányom májusban múlt 3 éves és idén...
Székletvisszatartás
Tisztelt Doktor Ur/ Doktorno, Kislanyom 2 eves es 8 honapos. Hat honappal ezelott kitalalta, hogy o nem kakil tobbe, azota sikerul a szekletet visszatartania...
Visszatartott széklet
Kétéves fiam 2 hete visszatartja a székletét 3-5 napra, és a 4-5. napon is csak kúppal tudom elővarázsolni belőle. Egy hete egyik napról a másikra...
2 hónapos oltás után
Múlt héten kedden kapta meg kislányom a 2 hónapos oltásokat (rotavíros ellen nem kapott, Tetanus ill. Pneumococcus ellen) . A másnapot végigaludta de...
nyálkás széklet
tisztelt dr ur.hölgy. a kisfiam 5 iknapja nyálkás a szélete elsőnap reggel mikor kakilt hirtelen nagy sirásba kezdet és kakilt de sirva és csuny sok...